Vitamin B kompleks in njegova vloga v telesu

Prehranski dodatek z vitamini B

Vitamini skupine B so izrednega pomena pri delovanju našega telesa in ohranjanju dobrega počutja. Gre za skupino vodotopnih vitaminov, ki igrajo različne vloge v našem telesu – od metabolizma do ohranjanja zdravja živčnega sistema.

Neuronal® vsebuje 3 temeljne vitamine, ki jih bomo v nadaljevanju opisali ter odkrili, zakaj so za naše telo pomembni.

Vitamin B6: Metabolizem in živčni sistem

Vitamin B6 je znan tudi kot piridoksin in igra pomembno vlogo pri presnovi beljakovin ter ogljikovih hidratov. Pomemben je tudi pri razvoju in vzdrževanju pravilnega delovanja živčnega sistema. Vitamin B6 je ključen tudi pri tvorbi rdečih krvnih celic in za uravnavanje različnih snovi, ki so povezane z zdravjem srca. Hudo pomanjkanje vitamina B6 se kaže kot anemija, kožne težave in motnje v razpoloženju.

Tiamin (Vitamin B1): Energijski metabolizem

Tiamin, bolje znan kot vitamin B1, pretvori hranila, ki jih zaužijemo, v energijo, to pa lahko telo uporabi za vsakodnevne funkcije. S tem ima ključno vlogo pri metabolizmu ogljikovih hidratov, od česar so odvisni skoraj vsi ostali sistemi v telesu. Tiamin je pomemben pri ohranjanju možganov in ostalih organov, pomanjkanje pa lahko privede do težav s srcem, prebavili in živčnim sistemom.

Niacin (Vitamin B3): Zdravje kože in prebavni sistem

Vitamin B3, ali niacin, igra ključno vlogo pri zdravju kože in delovanju sluznice. Vpliva tudi na delovanje prebavnega sistema in pripomore pri pretvorbi hrane v energijo. Niacin podpira tudi delovanje kognitivnih funkcij in ohranja pravilno delovanje živčnega sistema.

Neuronal® 

Neuronal® vsebuje te tri ključne vitamine B in s tem podpira temeljne telesne funkcije, ki skrbijo za vaše dobro počutje. Uravnotežena prehrana, gibanje in ustrezno jemanje prehranskih dodatkov vam lahko pomaga pri ohranjanju delovanja našega telesa in pripomore k boljšemu počutju.