Uspešno nad težave z ustno sluznico

Zdravje ustne sluznice je pomembno za naše počutje. Z oslabljenim imunskim sistemom se v ustih lahko pojavijo različne težave. Prizadenejo jo lahko različna vnetja dlesni, svoj pečat na ustni sluznici pa pustijo tudi zobozdravstveni posegi.

Slovensko znanje

Na lekarniških policah je med izdelki za lajšanje težav z ustno sluznico tudi Oraflogo® Original gel, ki ga proizvaja slovensko podjetje Medicinalis d.o.o.. Namenjen je lokalni uporabi pri vseh tovrstnih težavah, njegovo učinkovitost pa so v kliničnih študijah potrdili tudi slovenski stomatologi. Izpeljanih je bilo več raziskav na stomatološki kliniki, tako na področju uporabe Oraogo® Original gela pri aftah in estrakcijah zob, kot tudi pa na področju stomatitisov (razjede na sluznici kot posledica obsevanj pri onkoloških bolnikih). Dokazali so, da je Oraflogo® ugodno vplival na celjenje pooperativnih ran, vnetja obzobnega tkiva in celjenje ustnih razjed. 97 odstotkov bolnikov je bilo z Oraflogo® Original gelom zelo zadovoljnih oz. bolj zadovoljnih kot z drugimi podobnimi izdelki.

Moč narave in hialuronske kisline

Pestra sestava Oraflogo® Oral System izdelkov je njihov adut za učinkovito pomoč pri zdravljenju ustne sluznice. V primerjavi s podobnimi izdelki vsebuje kar 50 odstotkov več hialuronske kisline, ki sodeluje pri obnavljanju tkiv, zmanjšuje otekline in deluje protivnetno. Poleg tega vsebuje še deset izvleckov zelišč. Olje čajevca odstranjuje viruse herpesa, pomaga pri aftah in deluje protiglivično, izvleček divjega kostanja šciti pred bakterijami in pomaga pri parodontozi. Izvleček azijskega vodnega popnjaka pospešuje celjenje ran, zavira nastanek brazgotin in poveča cirkulacijo kapilar, izvlecčk triplata pa lajša bolečine in deluje antitromboticno, zato sta obe sestavini blagodejni pri pooperativnem stanju. Izvlečka aloe vere in alantoina blažita gingivitis, vlažita in obnavljata sluznico ter pomirjata razdraženo tkivo. Koencim Q10 zmanjša indeks krvavitve pri parodontozi in gingivitisu, sredozemska cipresa deluje protivirusno, timijan pa utrjuje dlesni in ščiti pred kariesom. Ker so Oraflogo® geli zelo viskozni, ostanejo dlje časa na mestu aplikacije, kar omogoča dolgotrajen učinek. Oraflogo® tekočine vsebujejo hialuronsko kislino v kar treh različnih molekulskih masah, kar omogoča optimalno absorpcijo hialuronske kisline v vseh plasteh ustne sluznice.

Možnosti uporabe Oraflogo® Oral System

Oraflogo® Oral System izdelki pomagajo pri najrazličnejših ranah v ustni votlini in so primerni za vso družino. Ustna voda in razpršilo ter naravna zobna pasta so namenjeni vsakodnevni prevetivni negi. Za pomirjanje dojenčkove dlesni z izraščajočimi zobki je primeren Prvi zobki pro gel, za poškodovano sluznico otrok in najstnikov pa Junior gel. Za starostnike s poškodbami dlesni zaradi protez sta odličena tako gel kot tudi ustna raztopina, ki hitro in učinkovito pomirita bolečine ter rane v ustni votlini. Oraflogo® izdelke priporočajo tudi številni zobozdravniki, ortodonti in zdravniki.