Krilovo olje: zaščita za vaše sklepe in kardiovaskularni sistem

Za slabo počutje današnjega časa je značilen stres na delovnem mestu, slabe prehranjevalne navade in simptomi pomanjkanja različnih mikrohranil. Nekateri strokovnjaki menijo, da je za to delno odgovorno tudi pomanjkanje omega-3 maščobnih kislin in vitamina D3 ter vitamina K2.

Pomanjkanje omega-3 nenasičenih maščobnih kislin je eden od razlogov za razvoj vnetij in napredovanje številnih zdravstvenih težav v zahodnih industrializiranih državah.

Posebne omega-3 maščobne kisline, ki jih vsebuje olje antarktičnega krila, imajo mnoge pozitivne učinke na naše zdravje. Zaradi svojega izjemno močnega delovanja imajo te maščobne kisline pomembno vlogo pri preprečevanju vnetij in in podobnih težav. Izjemno koristne so zaradi svoje sestave oz. vezave na fosfolipide, kar jim omogoča mnogo močnejše zaščitni učinek kot običajne omega-3 maščobne kisline iz ribjega olja, kar so pokazale tudi različne študije in presegle številna pričakovanja.

Z odkrivanjem teh koristnih lastnosti je milijonom ljudi uspelo ostati zdravih. Olje anarktičnega krila vsebuje poleg dragocenih omega-3 maščobnih kislin tudi mangan, vitamin D3, vitamin K2 in vitamin C. Mangan ščiti naše celice pred oksidativnim stresom in ohranja zdrave kosti. Vitamin D3 je še posebej pomemben za delovanje mišic in krepi imunski sistem. Vitamin K2 pa zagotavlja, da telo lahko uporabi kalcij za tvorbo kosti in aktivira beljakovine, ki prispevajo k dobri strukturi kosti. Tudi tveganje za nastanek sladkorne bolezeni pri starejših lahko zmanjšamo za skoraj 50 odstotkov. Vsem dobro znani vitamin C ima celo vrsto dodatnih, zlasti zdravilnih lastnosti.

Olje antarktičnega krila ima osupljive raznolikime koristi:

  • ima ugoden učinek na delovanje arterij
  • močno podpira kardiovaskularni sistem
  • pomaga nadzorovati raven trigliceridov
  • je pomembno za aktiven in učinkovit imunski sistem
  • je dobro za tvorbo in vzdrževanje zdravih kosti
  • zagotovlja optimalno zaščito celic in še veliko več