Kako se lahko na preprost način izogneš težavam, s katerimi se vsaj enkrat v življenju sreča kar 80% ljudi…

Bolečine v križu so ena najpogostejših zdravstvenih težav, s katerimi se vsaj enkrat v življenju sreča kar 80% ljudi, najpogosteje med 30. in 50. letom starosti. Pogosto so bolečine lahko tako močne, da ljudje preizkusimo “vse živo”, da bi jih odpravili – a žal so vse rešitve največkrat le kratkotrajne in neučinkovite. Ravno zato smo se odločili, da ti danes razkrijemo poslednjo rešilno bilko, ki v večini primerov olajša ostre bolečine v križu in hrbtenici ter obenem nudi dolgotrajno olajšanje nelagodja v hrbtnem predelu…

V današnjem času so bolečine v križu zelo pogoste, saj se večina izmed nas premalo giba, veliko sedi v pisarnah za računalnikom ali pa je v prisilni drži. Velik vzrok za težave je tudi prekomerna telesna teža, premehko ležišče, stres in težka fizična dela. Vsekakor pa je bolečina povezana tudi z degenerativnimi spremembami v hrbtenici, ki pridejo s staranjem.

Oblike bolečin v križu

Bolečine v križu se lahko pojavijo v različnih oblikah, ki so običajno povezane z vzrokom njihovega nastanka. Med najpogostejše spadajo…

Vzroki za nastanek težav

Najpogostejši vzrok za nastanek bolečine v križu je posledica poškodb mišic, vezi, sklepov ali diskov, ki se medsebojno prepletajo. Prizadeto območje reagira z vnetjem, ki lahko povzroča hude, ostre, “špikajoče” bolečine, zaznamovane z utripanjem in pritiskom.

Bolečine lahko nastanejo zaradi:

Vse te poškodbe in stanja pa lahko pripeljejo do naslednjih diagnoz, ki nam lahko vsakodnevno življenje “obrnejo na glavo”…

OPOMBA: Akutna bolečina traja od 4 do 12 tednov, kronična pa traja 12 tednov ali več. Trajanje bolečine pomaga ugotoviti njen vzrok.

Kako za “vraga” lahko preprečim težave v hrbtnem predelu…

Pomembno je, da pri prvih znakih bolečin nikakor ne “zaspimo”, ampak se resno lotimo dejavnosti, ki omilijo bolečino.

Zelo priporočene in koristne so redne telesne aktivnosti in raztezanje. Z rednimi vajami za razgibavanje, hojo, plavanjem, jogo ali pilatesom, bo namreč vaš hrbet ostal trden in prožen.

*Prav tako si lahko pomagamo tudi z raznimi terapijami, ki zajemajo posturalne vaje, dihalne vaje, manualno terapijo, mazaže, trakcije in fizioterapije.

Zelo pomembno je, da se izogibate predolgem sedenju – naj bo to v službi ali med vožnjo. Poskrbite, da se boste tudi med sedenjem večkrat spomnili na pravilno in vzravnano držo ter da na vsako uro sedenja stoje pretegnete svoje telo in vzravnate hrbet.

Bodite pozorni na pravilno dvigovanje težkih bremen.

Znebite se odvečnih kilogramov, ki bremenijo vašo hrbtenico in kombinirajte “nov” način življenja z zdravo prehrano.

Pri vsem skupaj vam lahko pomaga tudi ustrezno vzmetnico, ki bo pravilno podpirala vašo hrbtenico in vam zagotovila zdrav in kakovosten spanec, ter navsezadnje spočito telo.

Naravna rešitev za težave v hrbtenici...

V podjetju Panakea so pri snovanju novih izdelkov naš najpomembnejši kompas naše zveste stranke. Na njihovo željo – da bi radi pregnali bolečine v hrbtenici in križu – smo z ekipo strokovnjakov razvili naraven izdelek, ki bo tovrstnim tegobam enkrat za vselej naredil konec.

Tako je s skrbno izbranimi sestavinami nastal prehranski dodatek, ki se razlikuje od vseh do sedaj poznanih alternativ, kot so najrazličnejša protibolečinska sredstva polna stranskih učinkov.

Gre za naravno prehransko dopolnilo, ki neposredno deluje na vnete živce ter v samo 20 dneh omili ostre tegobe v hrbtenici in križu.

Vsebuje patentiran kompleks NCFR-6® – unikatno kombinacijo nukleotidov in vitaminov B, ki obnavlja poškodovane živce in pospešuje njihovo regeneracijo.

Nukleotidi so hranljive snovi in delujejo v notranjosti telesa (neposredno na vnete živce) ter tako pomagajo odpraviti vzrok težav. Vitamini družine B pa so nujno potrebni za človeško telo, saj igrajo ključno vlogo pri normalnem delovanju našega živčnega sistema.

S kombinacijo obeh prvovrstnih sestavin, te nesporni odrešitelj tegob v hrbtu skoraj zagotovo pripelje do sledečega…

Samo predstavljajte si, kako drugače bi se počutili, če vas težave v hrbtenici in križu ne bi pestile. Tokrat lahko to željo tudi uresničite…

Samo en klik je potreben, da si zagotovite svojo škatlico tega naravnega prehranskega dopolnika, ki vas bo enkrat za vselej odrešil vseh tegob v hrbtu.