3x Antinol® za pse

  • Za pse z osteoartritisom
  • Naravni patentiran kompleks s protivnetnim delovanjem brez stranskih učinkov
  • Dokazano zmanjša vnetne procese in razgradnjo hrustanca
  • Vprašajte svojega veterinarja, kako lahko Antinol® pomaga vašemu psu!
  • Pakiranje: 3x 30 kapsul

75.20

Opis

Antinol®, revolucionarna rešitev iz Nove Zelandije, je zdaj končno na voljo tudi v Sloveniji. Vsebuje patentiran kompleks PCSO-524®, močni lipidni ekstrakt iz novozelandske zelenouste školjke Perna canaliculus.

 

Osteoartritis

Osteoartritis je degenerativna bolezen sklepov in eden najpogostejših vzrokov šepanja pri psu.

Pri artritisu pride do vnetja sklepov ter povečane razgradnje sklepnega hrustanca, razgradnja hrustanca pa povzroči še večje vnetje. Ta proces se imenuje vnetni cikel. Nezdravljeno vnetje sklepov ali artritis lahko vodi v kronični degenerativni osteoartritis.

Znaki artritisa in osteoartritisa pri psih

Če opazite da je vaš kuža zadnje čase manj aktiven, s težavo vstaja in občasno šepa, je vzrok lahko vnetje sklepov ali artritis, ki se pojavlja kar pri enem od petih psov.
Artritis povzroča bolečino, okorelost, omejeno gibljivost in pri hujših ter kroničnih primerih utrujenost in apatičnost. Psi težje vstajajo iz sedečega ali ležečega položaja, ne zmorejo po stopnicah, neradi tečejo, … Prisotno je šepanje, ki je običajno zjutraj veliko slabše, saj so sklepi zaležani. Psi z artritisom so manj zainteresirani za igro, pojavi se lizanje bolečih tačk.

Pogosteje se pojavlja pri psih s prekomerno telesno težo, starejših psih, psih z genetsko predispozicijo k prirojenim nepravilnostim sklepov, kot je displazija kolkov in po raznih poškodbah vezi ali sklepov (npr. poškodba križnih vezi v kolenu). Večje pasme psov so bolj nagnjene k obolenjem sklepov, ker so njihovi sklepi bolj obremenjeni.

Aktivna učinkovina PCSO-524®

PCSO-524®, aktivna učinkovina v Antinolu®, je rezultat dolgoletnih raziskav. Močni lipidni ekstrakt iz novozelandske zelenouste školjke Perna canaliculus vsebuje več kot 90 različnih dolgoverižnih nenasičenih maščobnih kisli, vključno z EPA in DHA, redkima močno aktivnima spojinama OTA (oktadekatrienojska kislina) in ETA (eikozatetraenojska kislina) ter druge pomembne polinenasičene maščobne kisline (PUFA), sterolne estre, polarne lipide, nepolarne lipide, karotenoide in antioksidante.

 

Pridobivanje in gojenje školjk

Zelenouste školjke gojijo v kristalno čistih vodah Nove Zelandije. Trajnostna, visoko učinkovita proizvodnja ima izjemno nizek negativen vpliv na okolje.
Bioaktivni lipidni matriks PCSO-524®, aktivna učinkovina v Antinolu®, je 100-odstotno naraven in ne povzroča stranskih učinkov

Proizvodni postopek

Patentiran proces proizvodnje poteka v hlajeni in kontrolirani dušikovi komori, tako PCSO-524® ne pride v stik s toploto ali kisikom in ne oksidira. Odločilni dejavnik pri proizvodnji je uporaba CO2, ki pod pritiskom postane tekoč, pozneje pod normalnim tlakom pa izpareva. To ustvari zelo stabilen ekstrakt brez nečistoč in primesi.
Na ta način dobimo izjemno koncentriran izvleček zelenouste školjke, ki vsebuje 92 čistih nenasičenih maščobnih kislin brez ostali primesi, ki so ponavadi v prahu zelenouste školjke.

Delovanje PCSO-524®

Učinek PCSO-524®, aktivne učinkovine v Antinolu®, je bil dokazan v več kot 35 študijah na živalih in več kot 50 študijah na ljudeh. Dokazano nudi podporo sklepom pri osteoartritisu.
Več na povezavi: antinolstudies.com.

Z Antinolom® se začnejo dobri dnevi!

Vsakodnevno jemanje Antinola® bo vašemu psu vidno zagotovilo večje udobje in veselje za ohranjanje aktivnega življenjskega sloga ter je varno za dolgotrajno uporabo.

 

Priporočeno odmerjanje in način uporabe

Pred začetkom jemanja kapsul je potrebno vedeti kakšen je cilj uporabe Antinola® – izboljšanje trenutnega stanja ali zgolj preventiva. Nato se količino odmerjenega Antinola® ustrezno prilagoditi teži psa.

Za hitrejši učinek ob pojavu simptomov priporočamo udarni začetki odmerek v prvih 2 tednih. Nato lahko odmerek zmanjšate in upoštevate vzdrževalni odmerek.

Pred uporabo ali pred podaljšanjem obdobja uporabe se je priporočljivo posvetovati z veterinarjem. Ker gre za dopolnilno krmo, je pomembno zagotoviti uravnoteženost celotnega dnevnega obroka.

Antinol® kot priboljšek

Odmerjanje Antinola® je zelo enostavno. Številni lastniki psov poročajo, da njihovi psi vsak dan nestrpno sedijo in čakajo, da dobijo Antinol®. Nekateri psi so vseeno izbirčni jedci, kapsulo Antinola® lahko prebodemo in dodamo olje njihovi hrani ali priljubljenim priboljškom.

 

Sestavine2 kapsuli4 kapsulena 100 g
energijska vrednost13,9 kJ / 3,3 kcal27,7 kJ / 6,7 kcal2718 kJ / 655 kcal
maščobe oz. maščobne kisline 271,8 mg543,7 mg 53,3 g
– nasičene maščobne kisline54,6 mg109,1 mg10,7 g
beljakovine125 mg304 mg29,8 g
ogljikovi hidrati71,9 mg143,8 mg14,1 g
sol0,7 mg 1,4 mg0,2 g

Sestavine: oljčno olje, želatina, kompleks morskih lipidov PCSO-524™ iz novozelandske zelenouste školjke Perna canaliculus 20,1 g/100 g (školjka), vlažilno sredstvo glicerin, antioksidacijsko sredstvo alfa-tokoferol. Ovojnina kapsule je iz goveje želatine.

Izdelek vsebuje izvleček školjk.

Priporočeno odmerjanje za prvih 14 dni: Psi do 20 kg telesne mase: 2 kapsuli dnevno. Psi nad 20 kg telesne mase: 4 kapsule dnevno.

Priporočeno odmerjanje za vzdrževalni odmerek: Psi do 20 kg telesne mase: 1 kapsula dnevno. Psi nad 20 kg telesne mase: 2 kapsuli dnevno.

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje makimalne kakovosti so kaplusle pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od kapsul v plastenki, preprečuje stik kapsul s kisikom vse do trenutka odrtja posamezne kapsule.