New Nordic
Tone™

  • Prehransko dopolnilo z rastlinskimi izvlečeki ajde, galganta, borovnic in hmelja ter niacinom in magnezijem
  • Za normalen sluh
  • Povečuje pretok krvi v vitalnih delih ušes
  • Neto količina: 60 tablet = 66 g

21.95

Končna cena:
Cena na kos:

Opis

Tinitus

Beseda tinitus izvira iz latinske besede tinnitus, kar se prevede kot zvonjenje. Pomeni zaznavanje zvoka znotraj človeškega ušesa brez dejansko obstoječih zvokov zunanjega izvora. Tinitus ni bolezen, ampak stanje, ki je lahko posledica različnih dejavnikov: stres zaradi hrupa ali eksplozije, posledica nesreče in/ali operacije, pik insektov, vnetje in/ali poškodba srednjega ušesa, antibiotiki, nenadna izguba sluha, mišična napetost (v predelu vratne hrbtenice), premaknjena čeljust, visok krvni tlak, tumor slušnega živca, naglušnost, poškodbe lobanje in možganov, bolezni osrednjega živčnega sistema in stranski učinek zdravil.

Tinitus se lahko pojavi v enem ali obeh ušesih in glavi. Ponavadi ga posamezniki doživljajo kot zvonenje, sikanje, brnenje, cingljanje, žvižganje, tiktakanje, klikanje, rjovenje, piskanje, cvrčanje, električno brenčanje in podobno. Kadar gre za posledico težjih poškodb sluha, ga lahko zaznavamo tudi kot melodijo.

Vrtoglavica

Vrtoglavica je občutek vrtenja, padanja, zanašanja pri hoji ali lebdenja. Pogosto posameznik občuti kot da se premikajo predmeti v okolici ali da se okrog njega vrti okolica. Občutki so lahko intenzivnejši, če oseba premakne glavo. Pojavi se lahko slabost in bruhanje, včasih tudi šum v ušesih. Vrtoglavica večinoma ni stalna in se pojavlja v posameznih oz. različnih intervalih. Vzrokov za vrtoglavico je veliko, po mestu nastanka pa je lahko: vestibularna (vzrok za njo je v ravnotežnem sistemu) ali nevestibularna (z vzrokom v drugih organih, ki sodelujejo pri vzdrževanju ravnotežja).

 

Učinek Tona™

Tone™ poveča pretok krvi v vitalnih delih ušesa in vsebuje dodatne hranilne snovi, potrebne za dober sluh. Vsebuje antioksidante, ki povečajo mikrocirkulacijo v ušesu in tako znižuje krvni tlak v ušesnih kapilarah, neguje in obnavlja ušesna tkiva ter umirja živčni sistem in s tem zmanjšuje možnost nastanka tinitusa.

Izdelek vsebuje rastlinske izvlečke ajde, galganta, borovnic in hmelja ter niacin in magnezij.

Ajda

Ajda Fagopyrum esculentum Moench je žito, ki ne vsebuje glutena in ima zelo koristno sestavo. V njej se nahajajo škrob, antioksidanti, prehranska vlaknina, proteini z visoko biološko vrednostjo ter ostale zdravju koristne sestavine.

Galgant

Galgant ali galanga Alpinias galanga Hance je ingverju podobna rastlina. Galgant mnogi poznajo kot začimbo, v Aziji pa se že stoletja uporablja tudi za ohranjanje zdravja. Za zagotavljanje najvišje kakovosti je izvleček galganta v Tonu™ proizveden iz korenike rastline, ki se jo optimizira tako, da se ohranijo želene rastlinske snovi.

 

Borovnice

Vaccinium myrtillus je posebna vrsta borovnic, ki rastejo v severni Evropi in je ena najpogostejših divjih rastlin na Švedskem. Fini ekstrakt borovnice v tej tableti je pridobljen iz divje rastočih borovnic, ki so manjše od gojenih vrst borovnic in so cenjene po močni barvi in visoki vsebnosti hranil.

Hmelj

Hmelj Humulus lupulus je ženski cvet rastline konoplja, ki izvira iz severne Evrope in Severne Amerike. Hmelj se običajno uporablja za proizvodnjo piva zaradi njegove značilne grenkobe, že vrsto let pa tudi v zdravilne namene. Za zagotavljanje najvišje kakovosti je hmelj v Tonu™ pobran, posušen in ekstrahiran tako, da se doseže njegovo maksimalno koncentracijo in ima standardizirano vsebnost izoflavonov.

Niacin

Niacin ali vitamin B3 je prekurzorska molekula za dva v telesu zelo pomembna kofaktorja: NAD (nikotinamid adenin dinukleotid) in NADP (nikotinamid adenin dinukleotid fosfat), ki sta udeležena v mnogih encimskih in redoks reakcijah. Niacin ima pomembno vlogo pri sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, ohranjanju zdravih sluznic in kože ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Magnezij

Magnezij je esencialen mineral za človeka, ki se v velikih količinah nahaja v telesu odrasle osebe, več kot polovica v kosteh. Kot kofaktor sodeluje v mnogih procesih, ki so vključeni v sintezo beljakovin in delovanje mišic, srca in živčnega sistema, ohranjanje zdravih kosti ter normalno psihološko delovanje. Pomanjkanje magnezija lahko povzroči številne zaplete kot so mišični krči, pomanjkanje apetita, povišan krvni tlak, motnje v srčnem delovanju, neravnovesje elektrolitov in povečano tveganje za nastanek kapi, srčno-žilnih bolezni ter povišanega krvenga tlaka.

 

Sestavine2 tableti% PDV*
izvleček ajde400 mg **
izvleček borovnice200 mg**
magnezij150 mg40
izvleček hmelja100 mg**
izvleček galganta 40 mg **
niacin27 mg 168

* priporočen dnevni vnos
** PDV ni določen

Sestavine: polnilna sredstva: mikrokristalna celuloza, dikalcijev fosfat, trikalcijev fosfat; kalcijev citrat; izvleček ajde Fagopyrum esculentum Moench; magnezijev oksid; izvleček borovnice Vaccinium myrtillus L.; izvleček hmelja Humulus lupulus L.; izvleček galganta Alpina galanga Hance; sredstvo za zgostitev: zamrežena natrijeva karboksimetilceluloza.

Priporočeno odmerjanje: 2 tableti dnevno.

Opozorila: priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna.
V primeru nosečnosti, dojenja, preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.

Način shranjevanja: izdelek hranite v suhem in temnem prostoru, v originalni embalaži, pri temperaturi nižji od 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje makimalne kakovosti so tablete pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od tablet v plastenki, preprečuje stik tablet s kisikom do trenutka odrtja posamezne tablete.