New Nordic
dida™ 5 kos

  • Za urejeno prebavo
  • Na osnovi cimeta z naravnimi zeliščnimi izvlečki in niacinom
  • Niacin prispeva k sproščanju energije pri presnovi in ohranjanju zdravih sluznic
  • Cimet, koromač in poprova meta prispevajo k normalni prebavi.
  • Pakiranje: 5x 90 tablet

116.88

Opis

Prebava

Delujoča prebavna funkcija in normalno delujoče sluznice z ravnotežjem bakterij ter favne kvasovk so pomembne za preprečevanje prebavnih težav, nelagodja in napihnjenega črevesja. Vnos sladkorja, pšenice in kvasa lahko povzroči spremembo ravnovesja bakterij in kvasovk v ustih, žrelu in črevesju.

 

Učinek dide™

Dida™ je tableta na osnovi cimeta s kombiniranim izvlečkom zelišč origana, oljčnega olja, ognjiča, timijana, kardamoma, nageljnovih žbic, česena, cimetovega olja, janževega olja in olja iz poprove mete ter niacinom.

Olje cimeta, koromača in poprove mete pomaga ohranjati normalno prebavno funkcijo in preprečuje napenjanje. Niacin ima vlogo pri ohranjanju zdravih sluznic.

Poprova meta

Poprova meta Mentha X Piperita L. je dobro poznana rastlina s kvadratnim steblom, ki zraste 40 do 80 cm visoko in ima veliko vej na vrhu. V didi™ je uporabljeno visoko kakovostno olje iz poprove mete.

Cimet

Cimet Cinnamomum zeylanicum L. prihaja iz Šrilanke, v Evropo pa so ga v 17. stoletju prinesli nizozemski trgovci. Cimetovo drevo je visoko zimzeleno drevo, začimba pa izvira iz notranjega lubja drevesa. Lubje ima močan prijeten vonj, okus cimeta pa je sladek, poln in aromatičen.

 

Kardamom

Rastlina kardamom Elettaria cardamomum L. je trajnica iz družine ingverjev. Kapsule semen rastline se lahko pobere in posuši ter uporabi cele ali zmlete. Kardamom ima močan okus, njegov vonj pa lahko spominja na evkaliptus.

Niacin

Niacin ali vitamin B3 je prekurzorska molekula za dva v telesu zelo pomembna kofaktorja: NAD (nikotinamid adenin dinukleotid) in NADP (nikotinamid adenin dinukleotid fosfat), ki sta udeležena v mnogih encimskih in redoks reakcijah. Niacin ima pomembno vlogo pri sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, ohranjanju zdravih sluznic in kože ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Priporočeno odmerjanje in način uporabe

Za hitrejši učinek priporočamo udarni odmerek prvih 30 dni. Vzamite 1 tableto trikrat dnevno, skupaj z nekaj tekočine, med ali po obroku. Nato lahko odmerek zmanjšate in upoštevate vzdrževalni odmerek; 1 tableta dvakrat dnevno, skupaj z nekaj tekočine, med ali po obroku. Dido™ lahko jemljete dlje časa, saj nima stranskih učinkov in je popolnoma varna.

Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V primeru nosečnosti, dojenja, preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom. Ni primerno za otroke do 12 let.

Sestavine2 tableti% PDV*3 tablete% PDV*
origano300 mg**450 mg**
oljčno olje200 mg**300 mg **
ognjič150 mg**225 mg**
timijan150 mg**225 mg**
kardamon100 mg **150 mg**
nageljeve žbice100 mg**150 mg**
česen66 mg**99 mg**
niacin10,6 mg6616,1 mg101
cimetovo olje10 mg**15 mg**
janeževo olje6 mg**9 mg**
olje iz poprove mete6 mg**9 mg**

* priporočen dnevni vnos
** PDV ni določen

Sestavine: polnilna sredstva: dikalcijev fosfat, mikrokristalna celuloza in rikalcijev fosfat, ekstrakt origana (Origanum vulgare), ekstrakt oljk (Olea europaea), ekstrakt ognjiča (Calendula officinalis), ekstrakt timijana (Thymus vulgaris), ekstrakt kardamoma (Elettaria cardamomum), ekstrakt nageljnovih žbic (Eugenia caryophyllus), ekstrakt česna (Allium sativum), oljna sredstva (magnezijev stearat, hidroksipropilmetil celuloza, kanaubavaks), dezintegrator: zamrežena natrijeva karboksimetilceluloza, niacin, cimetovo olje (Cinnamomum zeylanicum J. Presl.), olje poprove mete (Mentha x piperita), koromačevo olje (Foeniculum vulgare Mill.), niacin.

Priporočeno odmerjanje: prvih 30 dni 3 tablete dnevno, nato 2 tableti dnevno.

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje makimalne kakovosti so tablete pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od tablet v plastenki, preprečuje stik tablet s kisikom vse do trenutka odrtja posamezne tablete.