New Nordic Cran Berry™ 5 kos

  • Prehransko dopolnilo z izvlečki brusnice, višnje, črnega popra, vitamina C, niacina in vitamina B6
  • Za šečila in normalno delovanje imunskega sistema
  • 36 enot standardizirane vsebnosti proantocianidinov
  • Neto količina: 5 x 30 tablet = 183 g

Original price was: 98.75€.Current price is: 83.94€.

Končna cena:
Cena na kos:

Opis

Učinek Cran Berry™

Cran Berry™ je tableta na osnovi posebnega izvlečka ameriška brusnice s koncentrirano in standardizirano vsebnostjo proantocianidina (PAC) v kombinaciji z brusnicami, črnim poprom in vitamini. Tableta Cran Berry™ vsebuje 36 mg pro-anto-cianidinov, kar ustreza četrtini do pol litra brusničnega soka.

Vitamin C in vitamin B6 prispevata k normalnemu delovanju imunskega sistema. Niacin ima vlogo pri ohranjanju zdravih sluznic

Brusnica

Izvleček brusnice Vaccinium macrocarpon v tej tableti je proizvede iz brusnic nabranih jeseni, ko ima sadje značilno temno rdečo barvo. Sadeži so nato očiščeni in razvrščeni ter pripravljeni na postopek ekstrakcije. Tako se ohranijo zaželene rastlinske snovi kar zagotavlja visoko kakovost izdelka.

 

 

Vitamin C

Vitamin C ali askorbinska kislina ima zelo pomembno vlogo v telesu človeškega organizma. Povečuje absorpcijo železa, sodeluje pri imunskem sistemu in v procesu tvorbe kolagena, ki je potreben za normalno delovanje kosti, hrustanca, žil, dlesni, kože ter zob. Pomembno pa je tudi njegovo antioksidativno delovanje, saj ščiti strukture v telesu pred oksidativnim stresom. Pomanjkanje vitamina C se lahko kaže v moteni tvori kolagena, kar se izraža kot motnje rasti in slabša tvorba kosti, lahko pa tudi kot nagnjenja do krvavitev v koži, sluznicah, mišičevju in notranjih organih.

 

Niacin

Niacin ali vitamin B3 je prekurzorska molekula za dva v telesu zelo pomembna kofaktorja: NAD (nikotinamid adenin dinukleotid) in NADP (nikotinamid adenin dinukleotid fosfat), ki sta udeležena v mnogih encimskih in redoks reakcijah. Niacin ima pomembno vlogo pri sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, ohranjanju zdravih sluznic in kože ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin B6

Vitamin B6 ali piridoksin predstavlja 6 med sabo kemijsko podobnih snovi z enako biološko sestavo. Vitamin B6 je topen v vodi in v telesu sodeluje v več kot 100 reakcijah ter ima osrednjo funkcijo pri metabolizmu aminokislin, uravnavanju hormonov in mnogih drugih. Pomanjkanje vitamina B6 lahko povzroči anemijo, možganske nepravilnosti, epileptične napade, depresijo, zmedenost in dermatitis.

Sestavine1 tableta% PDV*
izvleček višnje500 mg **
izvleček ameriške brusnice120 mg **
vitamin C80 mg100
izvleček brusnice40 mg **
niacin 16 mg100
vitamin B61,4 mg 100

* priporočen dnevni vnos
** PDV ni določen

Sestavine: izvleček višnje Prunus cerasus L.; polnilni sredstvi: mikrokristalna celuloza, zamrežena natrijeva karboksimetilceluloza; izvleček ameriške brusnice Vaccinium macrocarpon L.; askorbinska kislina; izvleček brusnice Vaccinium vitis-idaea L.; sredstva proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin, hidroksipropilmetilceluloza, glicerol; nikotinamid; sredstvo proti strjevanju: silicijev dioksid; piridoksin hidroklorid; izvleček črnega popra Piper nigrum L..

Priporočeno odmerjanje: 1 tableta dnevno.

Opozorila: priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna.
V primeru nosečnosti, dojenja, preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.
Tega izdelka naj ne uživajo dojenčki, otroci in mladostniki mlajši od 11 let.

Način shranjevanja: izdelek hranite v suhem in temnem prostoru, v originalni embalaži, pri temperaturi nižji od 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje makimalne kakovosti so tablete pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od tablet v plastenki, preprečuje stik tablet s kisikom do trenutka odrtja posamezne tablete.