New Nordic Blue Berry™ 3 kos

  • Prehransko dopolnilo z izvlečki borovnice, tagetes in smetlika ter vitaminom A, cinkom in bakrom
  • Vir vitamina A in cinka za ohranjanje normalnega vida
  • 10 mg luteina
  • Neto količina: 3 x 60 tablet = 155,4 g

Original price was: 65.85€.Current price is: 59.27€.

Končna cena:
Cena na kos:

Opis

Učinek Blue Berrya™

Blue Berry™ pomaga pri ohranjanju normalnega vida. Tableta, proizvedena na Švedskem, vsebuje izvleček švedskih borovnic, smetlike in tagetesa ter vitamina A, cinka in bakra. Tagetes vsebuje 10% standartiziranega naravnega luteina. Lutein je karotenoid, ki se naravno nahaja v očesni makuli – delu očesa, ki je odgovoren za osrednji vid.

Vitamin A in cink prispevata k ohranjanju normalnega vida. Baker in cink zaščitita celice pred oksidativnim stresom.

Švedska borovnica

Med švedskimi divjimi borovnicami Vaccinium myrtillus L. z nizkega grmičevja in običajnimi borovnicami, ki se pojavljajo pri nas, je velika razlika. Običajne velike borovnice imajo bledo meso in so v sredini bele barve. Švedske borovnice pa so majhne, polnejše in intenzivne modre barve, ki ob uživanju svežih borovnic močno obarva zobe in usta. Ravno modra pigmentacija omenjenih borovnic pa je najpomembnejša sestavina, ki navdušuje znanstvenike. Majhnim, švedskim borovnicam rečemo tudi “Bilberry”.

 

Smetlika

Smetlika Euphrasia salisburgensis je 5 do 40 cm visoka enoletnica z nasprotojočimi se nazobčanimi listi, belimi ali lila cvetovi s temnejšimi črtami in rumeno pego. V Blue Berry™ tableti je uporabljen visokokakovostni ekstrakt Smetlike.

Tagetes

Tagetes Tagetes erecta L., znan tudi kot ognjič, je rastlina s svežimi zelenimi listi in cvetovi, ki izvira iz Mehike. Bogat je s tako imenovanimi polifenoli, njegov značilni karotenoid pa mu daje čudovito rumeno ali oranžno barvo. V Blue Berryju™ so uporabljeni cvetni cvetovi, saj imajo visoko vsebnost luteina.

Vitamin A

Vitamin A ali retinol je v maščobi topen vitamin, ki je pomemben za delovanje vida, imunskega sistema, normalno rast, presnovo železa in izgradnjo ter delovanje kože in sluznic. Za pomanjkanje vitamina A je značilna nočna slepota, pri izrazitem pomanjkanju pa lahko opazimo rumenkasto zaroženele lise na očesni veznici, čemu lahko sledi tudi tvorba razjed na roženici z možnim popolnim uničenjem sprednjega dela očesa in slepota.

Cink

Cink je za človeka nujno potreben element, saj je prisoten v vseh telesnih tkivih in tekočinah. Prispeva k ohranjanju zdravega vida, las, nohtov, kosti in kože, pomemben je za normalno delovanje imunskega sistema, nevrološke funkcije, reproduktivne funkcije, celjenje ran in normalno rast ter razvoj organizma. Zaradi pomanjkanja cinka se lahko pojavijo slabši imunski odziv, zmanjšan apetit, zaostajanje v rasti, kožne razjede, izguba las in diareja.

Baker

Baker je mikroelement, ki ga je potrebno zaužiti s prehrano. Pomemben je za organizem saj sodeluje v številnih fizioloških funkcijah v telesu in je pomemben za rast, imunsko obrambo organizma, zdravje kosti, dozorevanje rdečih in belih krvničk, presnovo železa, holesterola in glukoze, delovanje živčnega sistema, obarvanost kože in las, nastanek elastičnih in vezivnih tkiv ter zaščito celic pred oksidativnim stresom, obenem pa je gradnik encimov in beljakovin.

Sestavine2 tableti% PDV*
izvleček borovnice400 mg**
izvleček smetlike200 mg **
izvleček tagetesa100 mg **
cink8 mg80
baker0,4 mg 40
vitamin A400 µg50

* priporočen dnevni vnos
** PDV ni določen

Sestavine: polnilni sredstvi: mikrokristalna celuloza, zamrežena natrijeva karboksimetilceluloza; izvleček borovnice Vaccinium myrtillus L.; izvleček smetlike Euphrasia officinalis L.; izvleček tagetesa Tagetes erecta L.; sredstva proti sprijemanju: hidroksipropilmetilceluloza, magnezijeve soli maščobnih kislin, glicerol; cinkov oksid; retinil acetat; sredstvo proti strjevanju: silicijev dioksid; bakrov sulfat.

Priporočeno odmerjanje: 2 tableti dnevno.

Opozorila: priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna.
V primeru nosečnosti, dojenja, preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.
Tega izdelka naj ne uživajo dojenčki, otroci in mladostniki mlajši od 11 let.

Način shranjevanja: izdelek hranite v suhem in temnem prostoru, v originalni embalaži, pri temperaturi nižji od 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje makimalne kakovosti so tablete pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od tablet v plastenki, preprečuje stik tablet s kisikom do trenutka odrtja posamezne tablete.