Slovensko podjetje, ustanovljeno za proizvodnjo prehranskih dopolnil, živil za posebne zdravstvene namene, medicinske pripomočke in kozmetiko.

Medicinalis+
Lyprinol® Sport Edition

  • Prehransko dopolnilo z omega-3 maščobnimi kislinami
  • Za regeneracijo pri povečanih fizičnih obremenitvah, športnih aktivnostih in treningih
  • Naravni patentiran kompleks več kot 30 različnih omega-3 nenasičenih maščobnih kislin
  • Vsebuje izvleček novozelandske zelenouste školjke
  • Brez dopinga
  • Neto količina: 180 kapsul = 45,9 g

79.95

Opis

Moč za rekreativne in profesionalne športnike

Vrhunska telesna pripravljenost športnikov ni zgolj posledica učinkovitega trening. Zelo pomemben dejavnik je tudi prehrana. Poleg ustrezne prehrane lahko športniki pridobijo več moči in vzdržljivosti, če izberejo dodatna hranila, ki optimizirajo telesno pripravljenost. Prehransko dopolnilo Lyprinol® SPORT EDITION je odlična izbira, kar dokazuje na tisoče rekreativnih in vrhunskih športnikov, ki ga uživajo vsak dan. Izdelek je brez dopinga oz. nedovoljenij snovi umetnega izvora in na naraven način pripomore k boljši telesni pripravljenosti.

Edinstvena zmes nenasičenih maščobnih kislin zagotavlja vlago membranam v pljučnih zračnih mehurčkih, zato ostanejo prožne in navlažene, kar povečuje kapaciteto pljuč in omogoča večji vnos kisika. Omega-3 maščobne kisline so vgrajene tudi v membrane rdečih krvničk in celic krvih žil, kar podpira krvni pretok in omogoča učinkovitejše prehajanja kisika v mišice

Novozelandska zelenousta školjka

Zelenouste školjke Perna canaliculus so morske školjke iz družine Mytilidae.

 

Nenasičene omega-3 maščobne kisline

Omega-3 je skupno ime za skupino dolgoverižnih, večkrat nenasičenih maščobnih kislin, ki so pomembne za naše zdravje in normalno delovanje organizma, saj so med drugim vključene v procese celičnih membran in protivnetne procese. Omega-3 maščobne kisline so pomemben sestavni del membran, ki obkrožajo vsako celico v telesu.

Sodobna človeška prehrana je zelo bogata z rastlinskimi maščobami, ki so sicer bolj zdrave od živalskih z vidika manjše vsebnosti nasičenih maščob, a so sestavljene predvsem iz omega-6 maščobnih kislin. Običajno razmerje zaužitih omega-6 in omega-3 maščobnih kislin v razvitem svetu je močno v prid omega-6, priporoča pa se ravno obratno razmerje 5:1. Zato je zelo pomembno, da pazimo tudi na zadosten vnos omega-3 maščobnih kislin in tako zmanjšamo previskoko razmerje med omega-6 in omega-3.

Pridobivanje školjk in proizvodnji postopek

Zelenouste školjke so gojene v kristalno čistih vodah Nove Zelandije. Trajnostna, visoko učinkovita proizvodnja ima izjemno nizek negativen vpliv na okolje. Bioaktivni lipidni matriks PCSO-524™, aktivna učinkovina v Lyprinolu® SPORT EDITION, je 100-odstotna naravena in ne povzroča nobenih stranskih učinkov.

Patentiran proces proizvodnje poteka v hlajeni in kontrolirani dušikovi komori, tako PCSO-524™ ne pride v stik s toploto ali kisikom in ne oksidira. Na tak način je proizveden izjemno koncentriran izvleček zelenouste školjke, ki vsebuje 92 čistih nenasičenih maščobnih kislin brez ostali primesi, ki so sicer običajno v prahu pridobljenemu iz zelenoustih školjk.

Učinek Lyprinola® SPORT EDITION

Lyprinol® SPORT EDITION je patentiran kompleks morskih lipidov PCSO-524™, ki ga sestavlja redka kombinacija lipidnih skupin in edinstvenih nenasičenih omega-3 maščobnih kislin, tudi DHA in EPA. Izdelek je brez nedovoljenih snovi umetnega izvora (dopinga).

Sestavine4 kapsule8 kapsulna 100 g
energijska vrednost 27,7 kJ / 6,7 kcal55,4 kJ / 25,6 kcal2718 kJ / 655 kcal
maščobe oz. maščobne kisline543,7 mg1087,6 mg53,3 g
– nasičene maščobne kisline109,1 mg218,2 mg10,7 g
beljakovine304 mg608 mg29,8 g
ogljikovi hidrati143,8 mg287,6 mg14,1 g
sol1,4 mg2,8 mg0,2 g

Sestavine: oljčno olje; želatina; kompleks morskih lipidov PCSO-524™ iz novozelandske zelenouste školjke Perna canaliculus 20,1 g/100 g; sredstvo za ohranjanje vlage: glicerin; antioksidant: alfa-tokoferol. Ovojnina kapsule je iz goveje želatine.

Priporočeno odmerjanje in način uporabe: 2 kapsuli 2-krat dnevno, skupaj z nekaj tekočine, med ali po obroku. Ko pride do izboljšanja, 1 kapsulo 2-krat dnevno.

Opozorila: priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna.
V primeru preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.
Izdelek vsebuje školjke.

Način shranjevanja: izdelek hranite v suhem in temnem prostoru, v originalni embalaži, pri temperaturi nižji od 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje makimalne kakovosti so kaplusle pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od kapsul v plastenki, preprečuje stik kapsul s kisikom vse do trenutka odrtja posamezne kapsule.