Slovensko podjetje, ustanovljeno za proizvodnjo prehranskih dopolnil, živil za posebne zdravstvene namene, medicinske pripomočke in kozmetiko.

Medicinalis+
Active Brain®

  • Prehransko dopolnilo z omega-3 maščobnimi kislinami ter vitamini in minerali.
  • Vir DHA za normalno delovanje možganov
  • Naravni koncentrat ribjega olja, obogateno boragovo olje, vitamini B6, folna kislina, vitamin B12, vitamin D in magnezij ter cink
  • Sestavine za normalno delovanje kognitivnih in psiholoških funkcij, živčnega in imunskega sistema ter zmanjšanje utrujenosti
  • Neto količina: 90 kapsul = 58,5 g

21.95

Končna cena:
Cena na kos:

Opis

Človeški možgani

Možgani so neverjeten človeški organ, ki opravlja mnogo funkcij in je z vidika obdelovanja informacij najbolj zapleten in zmogljiv sistem, kar jih poznamo. Je ključnega pomena za naše normalno funkcioniranje. Zelo pomembno je, da konstantno podpiramo njihovo delovanje, sploh če vsakodnevno opravljajo miselno zahtevne naloge.

Človeški možgani tehtajo 1,3 do 1,4 kg in predstavljajo približno 2% celotne telesne mase posameznika. Za svoje normalno delovanje porabijo približno 20% vsega kisika, ki ga vstopi v organizem. Čez njih steče približno 20% vse krvi, ki je odgovorna za dotok nujno potrebnega kisika in energije, ki poskrbita za normalno delovanje nevronov. V možganih se namreč nahaja ogromno število nevronov, kar 100 miljard.

Učinek Active Braina®

Active Brain® prehransko dopolnilo z omega-3 maščobnimi kislinami ter vitamini in minerali je razvito v sodelovanju z vodilnimi strokovnjaki in mednarodnimi znanstveniki za optimalno delovanje možganov. Vsebuje zelo koncentrirano ribje olje, bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, z DHA in EPA ter boragovo olje, vitamin B6, folno kislino, vitamin B12, vitamin D in magnezij ter cink.

Nenasičene omega-3 maščobne kisline

Omega-3 je skupno ime za skupino dolgoverižnih, večkrat nenasičenih maščobnih kislin, ki so pomembne za naše zdravje in normalno delovanje organizma, saj so med drugim vključene v procese celičnih membran in protivnetne procese. Omega-3 maščobne kisline so pomemben sestavni del membran, ki obkrožajo vsako celico v telesu. Raven DHA je posebej visoka v očesni mrežnici, semenčicah in možganih, predvsem v fosfolipidnih membranah nevronov, kjer sodeluje pri normalnem delovanju živčnega sistema.

Sodobna človeška prehrana je zelo bogata z rastlinskimi maščobami, ki so sicer bolj zdrave od živalskih z vidika manjše vsebnosti nasičenih maščob, a so sestavljene predvsem iz omega-6 maščobnih kislin. Običajno razmerje zaužitih omega-6 in omega-3 maščobnih kislin v razvitem svetu je močno v prid omega-6, priporoča pa se ravno obratno razmerje 5:1. Zato je zelo pomembno, da pazimo tudi na zadosten vnos omega-3 maščobnih kislin in tako zmanjšamo previskoko razmerje med omega-6 in omega-3.

Boraga ali zvezdna roža

Boraga (Borago officinalis) je enoletna začimbna roža, ki zraste 70 cm visoko. Ima značilne močno modre cvetove, črna semena, ki so podobna brinovim jagodam in rahlo bodeče, sivo zelene podolgovate mesnate liste. Rastlina izvira iz Azije, v Evropo pa so jo prinesli že stari Rimljani, saj je veljala za zelo zdravilno. Tej rastlini pripisujejo znojilne, krepilne in protivnetne lastnosti, hkrati pa naj bi pomirjala tudi kašelj. Nekoč so z borago zdravili vročino, kašelj in potrtost.

Vitamin B6

Vitamin B6 predstavlja 6 med sabo kemijsko podobnih snovi z enako biološko sestavo. Vitamin B6 je topen v vodi in v telesu sodeluje v več kot 100 reakcijah ter ima osrednjo funkcijo pri metabolizmu aminokislin, uravnavanju hormonov in mnogih drugih. Pomanjkanje vitamina B6 lahko povzroči anemijo, možganske nepravilnosti, epileptične napade, depresijo, zmedenost in dermatitis.

Folna kislina ali vitamin B9

Folat predstavlja več različnih podobnih snovi z aktivnostjo folne kisline in je zelo pomemben za normalno delovanje mnogih bioloških procesov v telesu. Vključen je v sintezo aminokislin, delitev celic, nastajanje krvi, presnovo homocisteina in je pomemben za normalno psihološko delovanje, normalno delovanje imunskega sistema ter zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti. Pomanjkanje folata je pogosto pri otrocih in ženskah v rodni dobi ter povzroča megaloblastno anemijo in nepravilen razvoj zarodka.

Vitamin B12

Vitamin B12 ali kobalamin je poseben vitamin, ki ima vgrajen mikroelement kobalt in sodeluje pri številnih procesih v telesu kot kofaktor. Zelo pomemben je za normalno delovanje živčnega sistema in normalo psihološko delovanje, ima vlogo pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter sodeluje pri presnovi hranil, sintezi DNK in presnovi homocisteina. Pomanjkanje vitamina B12 je zelo pogosto pri veganih in vegetarijancih ter se kaže kot utrujenost, oslabljenost, zaprtje, izguba apetita, depresija, slabši spomin, megaloblastna anemija in okvare živčnega sistema.

Vitamin D

Pomanjkanje vitamina D je zdravstveni problem v svetu in tudi v Sloveniji. Nezadosten vnos vitamina D se pojavlja predvsem pozimi, saj je izpostavljenost sončni svetlobi veliko manjša kot poleti in čez vse leto pri osebah, ki se veliko zadržujejo v zaprtih prostorih. Je pomemben za ohranjanje kognitivnega delovanja v starosti. Prispeva k delovanju mišic in imunskega sistema.

 

Magnezij

Magnezij je esencialen mineral za človeka, ki se v velikih količinah nahaja v telesu odrasle osebe, več kot polovica v kosteh. Kot kofaktor sodeluje v mnogih procesih, ki so vključeni v sintezo beljakovin in delovanje mišic, srca in živčnega sistema, ohranjanje zdravih kosti ter normalno psihološko delovanje. Pomanjkanje magnezija lahko povzroči številne zaplete kot so mišični krči, pomanjkanje apetita, povišan krvni tlak, motnje v srčnem delovanju, neravnovesje elektrolitov in povečano tveganje za nastanek kapi, srčno-žilnih bolezni ter povišanega krvenga tlaka.

Cink

Cink je za človeka nujno potreben element, saj je prisoten v vseh telesnih tkivih in tekočinah. Pomemben je za nevrološke funkcije, reproduktivne funkcije, celjenje ran, normalno delovanje imunskega sistema in normalno rast ter razvoj organizma. Do pomanjkanja cinka pride običajno zaradi prenizkega vnosa, povečanih potreb ali slabe absorpcije. Pojavijo se lahko zmanjšan apetit, slabši imunski odziv, zaostajanje v rasti, kožne razjede, izguba las in diareja.

Izbrane sestavine

Active Brain® vsebuje izbrane učinkovine, ki imajo pozitiven učinek na delovanje možganov in kognitivne funkcije. DHA (omega-3 maščobna kislina) prispeva k normalnemu delovanju možganov. Vitamin B6, folna kislina in vitamin B12 prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju in k delovanju živčnega sistema. Cink prispeva k normalnemu kognitivnemu delovanju. Magnezij prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju in k normalni sintezi proteinov. Vitamin D prispeva k normalni funkciji imunskega sistema.

 

Sestavine4 kapsule % PDV*
ribje olje500 mg **
– DHA 220 mg **
– EPA 30 mg **
borganovo olje 220 mg **
magnezij60 mg 16
cink3,32 mg 33
vitamin B6 2,68 mg 191
folna kislina 400 µg 200
vitamin D 10 µg 200
vitamin B12 4 µg 160

* priporočen dnevni vnos
** PDV ni določen

Sestavine: oljčno olje; koncentrirano ribje olje; palmovo olje; Borago officinalis, boragovo olje (semena); magnezijev oksid; cinkov oksid; vitamin D (holekalciferol); vitamin B6 (piridoksin hidroklorid); antioksidant: izvleček bogat s tokoferoli; folna kislina (pteroilmonoglutaminska kislina); vitamin B12 (cianokobalamin).
Ovojnina kapsule je izdelana iz rastlinske hidroksipropil metilceluloze (HPMC) in titanovega dioksida (barvilo).

Priporočeno odmerjanje in način uporabe: za hitrejši učinek priporočamo udarni odmerek prve tri mesece. Vzamite 4 kapsule dnevno, skupaj z nekaj tekočine, med ali po obroku. Nato lahko odmerek zmanjšate in upoštevate vzdrževalni odmerek; 1 do 3 kapsule dnevno. Active Brain® lahko jemljete dlje časa, saj nima stranskih učinkov in je popolnoma varen.

Opozorila: priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna.
V primeru nosečnosti, dojenja, preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.
Izdelek vsebuje ribe.

Način shranjevanja: izdelek hranite v suhem in temnem prostoru, v originalni embalaži, pri temperaturi nižji od 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje makimalne kakovosti so kaplusle pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od kapsul v plastenki, preprečuje stik kapsul s kisikom vse do trenutka odrtja posamezne kapsule.