Medicinalis+ Oraflogo® Prvi zobki pro gel 5 kos

  • Za dojenčke z izraščajočimi zobki
  • 5 aktivnih naravnih sestavin
  • 0,07% hialuronske kisline
  • Tvori zaščitno prekrivno plast
  • Brez alkohola, lidokaina, parabenov in konzervansov
  • Pakiranje: 5x 15 ml

Original price was: 64.85€.Current price is: 55.12€.

Končna cena:
Cena na kos:

Opis

Naravna zelišča in hialuronska kislina

Aktivne naravne sestavine, zelišča in hialuronska kislina so posebej izbrane za dojenče z izraščajočimi prvimi zobki. Gel s prijetnim naravnim okusom banane učinkovito lajša težave pri izraščanju zobkov. Aloe vera, kamilica, pantenol, alantoin in hialuronska kislina s svojim sinergijskim delovanjem tvorijo prekrivno plast, ki pomiri in ublaži ustno sluznico ter dlesni dojenčka. Gel nežno ščiti in neguje dojenčkove dlesni ter mu zagotovi miren spanec.

Hialuronska kislina tvori naravno zaščitno plast na ustni sluznici in jo navlaži ter nudi podporo pri obnavljanju tkiv. Aloe vera vlaži tkiva in učinkovito blaži občutek nelagodja. Kamilica pomirja in blaži ustno sluznico ter dlesen. Pantenol neguje, pomirja, vlaži in deluje blažilno. Alantoin ščiti in neguje sluznico ter pospešuje delitev celic

Izraščanje prvih zobkov

Izraščanje zobkov v prvem letu življenja je za dojenčka oz. majhnega otroka povsem običajen fiziološki proces. Zobki začnejo počasi izraščati skozi dlesni, kar dojenček takoj začuti kot obilo nelagodja. Izraščanje vseh mlečnih zobkov je namreč dolg proces, ki traja približno eno leto in je lahko za otroka zelo neprijeten ter boleč. Ko se zobje prebijajo skozi dlesni, se tkiva poškodujejo in dlesni nabreknejo. Dojenček postane zlahka razdražljiv, njegova telesna temperatura je lahko povišana.

Čeprav se čas izraščanja prvih zobkov nekoliko razlikuje, se to običajno zgodi med četrtim in sedmim mesecom starosti. Spodnja sprednja dva zobka (spodnji srednji sekalci) sta ponavadi prva, ki se pokažeta. Sledita jima zgornja sprednja dva zobka (zgornji srednji sekalci) in nato ostali. Med izraščanjem zobkov je povsem normalno, da se dojenčku pojavijo različni znaki in simptomi kot so razdražljivost, izguba apetita, jokanje, nespečnost, izpuščaji, grizljanje predmetov, slinjenje in povišana telesna temperatura.

Masaža dojenčkovih dlesni

Priložena mehka silikonska masažna zobna ščetka je namenjena masaži dojenčkovih dlesni in lajšanju neprijetnega občutka v njegovin ustih. Masaža oz. pritisk na otrokove dlesni omili bolečino ter omogoča nemoteno izraščanje zobkov. Za boljši učinek lahko ščetko ohladite v hladilniku (ne zmrzovalniku) in za masažo uporabite hladno ščetko, ki bo še učinkoviteje pomirila razdražene dlesni dojenčka.

Z masažo dojenčkovih dlesni boste dosegli poseben učinek, saj se bo med starši in dojenčkom tvorila posebna vez, ki bo otroka pomirila in mu dala občutek varnosti. Tako bo izraščanje zobkov zanj prijetnejše, vaše noči pa bodo spet mirne in polne spanca.

Najvišja kakovost

Za Oraflogo izdelke v tubah se uporablja posebna aluminijasto laminirana tehnologija tub, ki zagotavlja dolgotrajno stabilnost izdelkov. Aluminijasta tuba preprečuje učinek “črpanja zraka” nazaj v tubo, kar sicer povzroča oksidacijo izdelka, laminirana prevleka pa preprečuje razpoke tube na straneh. Omenjena novost omogoča dolgotrajno stabilnost izdelkov, Oraflogo Oral System izdelki imajo namreč klinično dokazano triletno stabilnost.

Naprstna masažna zobna ščetka

Priložena masažna naprstna ščetka je iz 100% medicinskega silikona brez BPA, PVC in ftalatov ter je popolnoma varna za uporabo.

 

Oraflogo Oral System

Oraflogo Oral System je kompleksen in celovit sistem izdelkov, ki po naravni poti blažijo težave v ustni votlini in delujejo preventivno. Na podlagi dolgoletnih raziskav je profesionalna ekipa strokovnjakov na področju ustne nege razvila inovativne izdelke Oraflogo, ki so namenjeni tako akutnemu zdravljenje kot tudi vsakodnevni preventivni negi ustne votline. Formulacija izdelkov temelji na dokazanih pozitivnih učinkih skrbno izbranih naravnih sestavin in hialuronske kisline.

 

Priporočeno odmerjanje in način uporabe

Oraflogo Prvi zobki pro gel uporabite 3 do 5 krat dnevno. Pred in po nanosu gela si umijte roke. Stisnite majhno količino gela na čist, suh prst ali priloženo naprstno masažno zobno ščetko in ga nanesite neposredno na dlesen. Nežno vmasirajte gel na želeno površino dlesni. Pred nanosom gela je izbrano področje priporočljivo osušiti, kar omogoča hitrejše in učinkovitejše delovanje. V primeru pitja ali uživanja hrane priporočamo ponoven nanos gela. Pred uporabo gela je pokrovček potrebno odstraniti in ga ponovno namestiti po uporabi.

Oraflogo Prvi zobki pro gel je namenjen lokalni uporabi na ustni sluznici. Priporočljivo je, da se izdelek uporablja pod nadzorom odrasle osebe. Pazite na pokrovček, da ga otrok ne pogoltne. Pri nanosu gela ne nanašajte na zadnji del jezika ali grla. Ne nanašajte prevelike količine gela. Ne uporabljajte gela, če je vaš otrok alergičen ali preobčutljiv na katero koli sestavino. Izogibajte se stiku z očmi. V primeru nenamernega stika z očmi, oči temeljito sperite z veliko vode. Če opazite simptome, kot so povišana telesna temperatura, slabost, bolečine v želodcu ali izpuščaji drugje po telesu, se takoj posvetujte z zdravnikom.

Aktivne naravne sestavine
hialuronska kislina
aloe vera
alantoin
kamilica
pantenol

Sestavine: sok aloe vere (Aloe barbadensis), sorbitol, cvetna voda kamilice (Chamomile), fruktoza, PEG-40 hidrogenirano ricinusovo olje, aroma banane, ksantan gumi, pantenol, alantoin, kalijev sorbat, disodijeva EDTA, ekstrakt aloe vere (Aloe barbadensis), glikiretinska kislina, natrijev hialuronat.

Priporočeno odmerjanje: 3 do 5-krat dnevno.

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje makimalne kakovosti je gel v posebni aluminijasto laminirani tubi, kar pomeni, da je tuba izdelana iz aluminija in prevlečena s plastično plastjo. Gre za posebno tehnologijo, ki hkrati preprečuje srkanje zraka v tubo in oksidacijo gela ter razpokanja tube na straneh.