Medicinalis+ Oraflogo® pršilo 5 kos

  • Naravno celjenje dlesni in ustne sluznice
  • Za vsakodnevno preventivno rabo pri kroničnih težavah
  • Priročna embalaža za lažje prenašanje s sabo
  • Za občutljiva in suha usta, brez dražečih sestavin
  • 7 aktivnih naravnih sestavin
  • 0,06% hialuronske kisline
  • Pakiranje: 5x 30 ml

Original price was: 59.85€.Current price is: 50.87€.

Ni na zalogi

Opis

Aktivne naravne sestavine

Izbrane aktivne naravne sestavine zdravijo in ščitijo boleča ter vzdražena ustna tkiva. Hialuronska kislina omogoča obnavljanje tkiv, zmanjšuje otekline in deluje protivnetno. Aloe vera preprečuje brazgotinjenje, zmanjšuje vnetja ter vlaži tkiva. Koencim Q10 je odličen pri parodontitisu in stabilizira celično membrano. Olje čajevca je odlično pri zdravljenju aft in vnetju ustne sluznice. Centella asiatica izboljša kakovost kolagena in preprečuje nastanek brazgotin. Triplat blaži bolečino, mehča kožo ter preprečuje brazgotinjenje. Divji kostanj izboljšuje prekrvavitev in neguje ustno sluznico.

Bolezni dlesni

Krvaveče, občutljive in vnete dlesni so prvi znak bolezni v ustih. Pomembno je, da čim prej ukrepamo in poskrbimo za svoje zdravje.

Potek nezdravljenega parodontitisa: 1. Gingivitis. Dlesni so vnete, rdeče in otečene. Med ščetkanjem in grizenjem dlesni pogosto krvavijo ter sčasoma odstopijo od zoba (nastane obzobni žep). Ta proces lahko ustavimo, vendar je takojšnje ukrepanje izrednega pomena. 2. Zobni žep. Nezdravljeno vnetje dlesni napreduje v naslednjo fazo. Dlesen se vse bolj umika od zoba, nastanejo globoki obzobni žepi. Obloge se spremenijo v zobni kamen, na katerem se nabira zmeraj več bakterij, ki načenjajo dlesen. 3. Parodontoza. Začne se propad obzobnih tkiv. Bakterije se širijo nazdol v zmeraj globji zobni žep in raztapljajo kost. V tej fazi je škoda skoraj nepopravljiva. Zobje se majejo, razmikajo in pričnejo izpadati. Zaradi bakterij je v ustih prisoten slab zadah.

Problemi v ustih se lahko odražajo tudi na srcu, ožilju, ledvicah in sklepih, saj lahko bakterije iz ust po krvnih žilah dosežejo prav vse dele telesa.

Oraflogo® Oral System

Oraflogo® Oral System je kompleksen in celovit sistem izdelkov, ki takoj ublažijo bolečino in po naravni poti celijo ustno sluznico. Na podlagi dolgoletnih raziskav je profesionalna ekipa strokovnjakov na področju ustne nege razvila inovativne izdelke Oraflogo®, ki so namenjeni tako akutnemu zdravljenje kot tudi vsakodnevni preventivni negi ustne votline. Formulacija izdelkov temelji na dokazanih pozitivnih učinkih skrbno izbranih naravnih sestavin in hialuronske kisline.

Afte

Afte so površinske rane na ustni sluznici, okrogle ali ovalne oblike in so običajno precej boleče. Imajo značilno belo, sivo ali rumeno barvo, ki je zaradi vnetja obdana z rdečim robom. Afte so lahko različno velike in se pojavijo različno pogosto, posamično ali v večjem številu. Afte sicer niso nalezljive, so pa pogoste, saj se pojavijo pri približno 20% celotne populacije.

Nastanek afte se običajno začne z ostro omejeno bolečino, že dan ali dva preden se le-ta pokaže. Sprva se čuti rahlo srbenje ali pekoč občutek, sledi mu pojava rdeče pike, nato pa se razvije boleča razjeda. Afte se lahko pojavijo kjer koli na ustni sluznici, dlesni, jeziku in žrelu, nikoli pa na koži. Bolečina zaradi afte lahko traja vse do 14 dni in je včasih najintenzivnejša ravno proti koncu celjenja.

Kaj točno je vzrok za nastanek afte se še vedno ne ve, znano pa je, da le-te niso virusnega ali bakterijskega nastanka. Običajno se pojavljajo ko osebi pade odpornost, eden izmed pomembnih dejavnikov nastanka aft je gotovo povečana količina stresa.

Študija “Evalvacija učinka kombinacije hialuronske kisline, zeliščnih izvlečkov in koencima Q10 na mehka tkiva v ustni votlini.” Kulis, M., Necimer, A., Kulis, B., Kulis, M. (2014). Dental Tribune, 5(5), 12-13.

V raziskavo je bilo vključenih 64 pacietov Stomatoestetike Kuliš, ki so imeli ulceracije, vnetja obzobnih tkiv ali so okrevali po operativnih posegih v ustni votlini. Rezultati raziskave kažejo pomembno večje zadovoljstvo pacientov z Oraflogom® pri celjenju ran v ustni votlini, v zmanjšanju bolečin, krvavitev in zmanjšanju edemov v primerjavi s predhodnimi proizvodi, ki so jih do tedaj uporabljali za lajšanje svojih težav. Z učinki Orafloga® je bilo zelo zadovoljnih 47 pacientov ali 73,5%, zadovoljnih je bilo 15 pacientov ali 23,5% in nezadovoljna 2 pacienta ali 3% vseh preiskovancev, kar pomeni, da je bila velika večina (97%) z izdelkom zelo zadovoljna ali zadovoljna. Preizkušan Oraflogo® je v raziskavi ugodno vplival na celjenje ran po kirurških posegih, na pomiritev vnetij obzobnih tkiv in na celjenje oralnih ulceracij. V primerjavi z izdelki, ki so jih pacienti prej uporabljali, je Oraflogo® po mnenju 97% pacientov boljši.

Študija “Pilotna študija primerjave zobne paste triamcinolon acetonid in Orafloga® na ulceroznih lezijah v ustih.” Sever, E. (2018). Dental Tribune, 2(9), 16-19

Pilotna študija je potrdila hipotezo, da so hialuronska kislina in dodatne sestavine (Oraflogo®) enako učinkovite pri zdravljenju in zmanjševanju bolečine, ki je povezana z manjšimi ulceroznimi lezijami, kot dokazan kortikosteroid triamcinolon acetonid. Stopnja bolečina je bila med obema skupinama primerljiva, vendar razlik ni bilo mogoče statistično dokazati. Hipoteza je bila torej potrjena, saj je tretiranje z medicinskim pripomočkom Oraflogo® in triamcinolonom imelo enak in primerljiv učinek na zmanjšanje bolečine. Študija je potrdila tudi drugo hipotezo, da je lokalna uporaba medicinskega pripomočka Oraflogo® enako učinkovita kot triamcinolon acetonid pri zmanjševanju velikosti in celjenju ulceroznih

Študija "Terapevtski učinki topičnega gela s hialuronsko kislino in drugimi naravnimi izvlečki na zdravljenje dlesni in ustne sluznice." Morche, W. (2015). Dental Spiegel, 6(7), 2-6.

Študija opisuje naravne sestavine v Oraflogu®, da bi ocenila njihov učinek pri oralni patologiji. Te sestavine so priznane kot koristne za peroralno medicino. Rezultati so še posebej dobri, če kombinacijo teh naravnih sestavin najdemo v obliki gela za lokalno uporabo, saj služijo za zmanjšanje pooperativnih krvavitev, krvavitev dlesni in parodontalnih bolezni. Uporaba ustreznih koncentracij teh naravnih izvlečkov v obliki farmacevtskega gela lahko prinese obetavne rezultate pri celjenju mehkih ustnih mehkih tkiv. Dokazano je bilo, da Original® pozitivno vpliva na celjenje po-operativnih ran, vnetja obzobnega tkiva in celjenje ustnih razjed.

 

Priporočeno odmerjanje in način uporabe

Pršilo uporabite 3-krat dnevno oz. po opravljeni ustni higieni (npr. čišcenje zob), razen če je predpisano drugače. Pred uporabo pretresite. Pršilo enkrat ali dvakrat razpršite na prizadeto tkivo. Po uporabi pršila ne jejte ali pijete vsaj 30 minut.

Oraflogo® pršilo je namenjeno za lokalno rabo v ustih. Ne pogoltnite izdelka. Ne uporabljajte pršila v primeru alergij ali preobčutljivosti na katerokoli od sestavin v izdelku. Izogibajte se stika z očmi. V primeru stika z očmi, temeljito splaknite oči z zadostno količino vode. V primeru nosečnosti, dojenja ali pri otrocih mlajših od 12 let se za uporabo pršila posvetujte s svojim zdravnikom, zobozdravnikom ali farmacevtom.

Aktivne naravne sestavine
hialuronska kislina
aloe vera
koenzim Q10
olje čajevca
Centella asiatica
triplat
divji kostanj

Sestavine: voda, sorbitol, lavril glukozid, poloksamer 188, tokoferil acetat, pantenol, askorbinska kislina, natrijev hialuronat (400-1.000 KDa), natrijev hialuronat (<100KDa), natrijev hialuronat (1.800-2.200KDa), ekstrakt listov aloe vere (Aloe barbadensis), ekstrakt triplata (Trigonella foenum-graecum), ekstrakt Centella asiatica, divji kostanj (Aesculus hippocastanum), koenzim Q10, olje poprove mete, trikalij, PEG-40 hidrogenirano ricinusovo olje, kaprilil glikol, glicerin, kaprilhidroksamska kislina.

Priporočeno odmerjanje: 3-krat dnevno oz. po zagotovljeni ustni higieni.

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave.