Medicinalis+ Oraflogo® Junior gel 3 kos

  • Za afte in rane zaradi ortodontskih aparatov ali puljenja zob
  • Za takojšnje blaženje bolečine, z močnim in dolgotrajnim učinkom
  • S prilagojenim okusom za otroke in najstnice
  • 11 aktivnih naravnih sestavin
  • 0,3% hialuronske kisline
  • Tvori zaščitno prekrivno plast
  • Pakiranje: 3x 10 ml

37.72

Ni na zalogi

Opis

Aktivne naravne sestavine

Izbrane aktivne naravne sestavine zdravijo in ščitijo boleča ter vzdražena ustna tkiva. Hialuronska kislina omogoča obnavljanje tkiv, zmanjšuje otekline in deluje protivnetno. Aloe vera preprečuje brazgotinjenje, zmanjšuje vnetja ter vlaži tkiva. Koencim Q10 je odličen pri parodontitisu in stabilizira celično membrano. Olje čajevca je odlično pri zdravljenju aft in vnetju ustne sluznice. Timijan izboljšuje ustno higieno, utrjuje dlesni ter ščiti usta pred kariesom. Centella asiatica izboljša kakovost kolagena in preprečuje nastanek brazgotin. Alantoin pomirja razdraženo kožo in obnavlja povrhnjico. Sredozemska cipresa ustavlja manjše krvavitve. Avstralski lešnik pomaga pri obnavljanju ustnega tkiva. Triplat blaži bolečino, mehča kožo ter preprečuje brazgotinjenje. Divji kostanj izboljšuje prekrvavitev in neguje ustno sluznico.

Oraflogo® Oral System

Oraflogo® Oral System je kompleksen in celovit sistem izdelkov, ki takoj ublažijo bolečino in po naravni poti celijo ustno sluznico. Na podlagi dolgoletnih raziskav je profesionalna ekipa strokovnjakov na področju ustne nege razvila inovativne izdelke Oraflogo®, ki so namenjeni tako akutnemu zdravljenje kot tudi vsakodnevni preventivni negi ustne votline. Formulacija izdelkov temelji na dokazanih pozitivnih učinkih skrbno izbranih naravnih sestavin in hialuronske kisline.

Za optimalno delovanje Oraflogo® Junior gela priporočamo sočasno uporabo Oraflogo® zobne paste in Oraflogo® ustne raztopine.

Afte

Afte so površinske rane na ustni sluznici, okrogle ali ovalne oblike in so običajno precej boleče. Imajo značilno belo, sivo ali rumeno barvo, ki je zaradi vnetja obdana z rdečim robom. Afte so lahko različno velike in se pojavijo različno pogosto, posamično ali v večjem številu. Afte sicer niso nalezljive, so pa pogoste, saj se pojavijo pri približno 20% celotne populacije.

Nastanek afte se običajno začne z ostro omejeno bolečino, že dan ali dva preden se le-ta pokaže. Sprva se čuti rahlo srbenje ali pekoč občutek, sledi mu pojava rdeče pike, nato pa se razvije boleča razjeda. Afte se lahko pojavijo kjer koli na ustni sluznici, dlesni, jeziku in žrelu, nikoli pa na koži. Bolečina zaradi afte lahko traja vse do 14 dni in je včasih najintenzivnejša ravno proti koncu celjenja.

Kaj točno je vzrok za nastanek afte se še vedno ne ve, znano pa je, da le-te niso virusnega ali bakterijskega nastanka. Običajno se pojavljajo ko osebi pade odpornost, eden izmed pomembnih dejavnikov nastanka aft je gotovo povečana količina stresa.

Bolezni dlesni

Krvaveče, občutljive in vnete dlesni so prvi znak bolezni v ustih. Pomembno je, da čim prej ukrepamo in poskrbimo za svoje zdravje.

Potek nezdravljenega parodontitisa: 1. Gingivitis. Dlesni so vnete, rdeče in otečene. Med ščetkanjem in grizenjem dlesni pogosto krvavijo ter sčasoma odstopijo od zoba (nastane obzobni žep). Ta proces lahko ustavimo, vendar je takojšnje ukrepanje izrednega pomena. 2. Zobni žep. Nezdravljeno vnetje dlesni napreduje v naslednjo fazo. Dlesen se vse bolj umika od zoba, nastanejo globoki obzobni žepi. Obloge se spremenijo v zobni kamen, na katerem se nabira zmeraj več bakterij, ki načenjajo dlesen. 3. Parodontitis. Začne se propad obzobnih tkiv. Bakterije se širijo nazdol v zmeraj globji zobni žep in raztapljajo kost. V tej fazi je škoda skoraj nepopravljiva. Zobje se majejo, razmikajo in pričnejo izpadati. Zaradi bakterij je v ustih prisoten slab zadah.

Problemi v ustih se lahko odražajo tudi na srcu, ožilju, ledvicah in sklepih, saj lahko bakterije iz ust po krvnih žilah dosežejo prav vse dele telesa.

Študija “Evalvacija učinka kombinacije hialuronske kisline, zeliščnih izvlečkov in koencima Q10 na mehka tkiva v ustni votlini.” Kulis, M., Necimer, A., Kulis, B., Kulis, M. (2014). Dental Tribune, 5(5), 12-13.

V raziskavo je bilo vključenih 64 pacietov Stomatoestetike Kuliš, ki so imeli ulceracije, vnetja obzobnih tkiv ali so okrevali po operativnih posegih v ustni votlini. Rezultati raziskave kažejo pomembno večje zadovoljstvo pacientov z Oraflogo® gelom pri celjenju ran v ustni votlini, v zmanjšanju bolečin, krvavitev in zmanjšanju edemov v primerjavi s predhodnimi proizvodi, ki so jih do tedaj uporabljali za lajšanje svojih težav. Z učinki gela je bilo zelo zadovoljnih 47 pacientov ali 73,5%, zadovoljnih je bilo 15 pacientov ali 23,5% in nezadovoljna 2 pacienta ali 3% vseh preiskovancev, kar pomeni, da je bila velika večina (97%) z izdelkom zelo zadovoljna ali zadovoljna. Preizkušan gel je v raziskavi ugodno vplival na celjenje ran po kirurških posegih, na pomiritev vnetij obzobnih tkiv in na celjenje oralnih ulceracij. V primerjavi z izdelki, ki so jih pacienti prej uporabljali, je Oraflogo® gel po mnenju 97% pacientov boljši.

 

Študija “Evalvacija učinka kombinacije hialuronske kisline, zeliščnih izvlečkov in koencima Q10 na mehka tkiva v ustni votlini.” Kulis, M., Necimer, A., Kulis, B., Kulis, M. (2014). Dental Tribune, 5(5), 12-13.

Pilotna študija je potrdila hipotezo, da so hialuronska kislina in dodatne sestavine (Oraflogo® gel) enako učinkovite pri zdravljenju in zmanjševanju bolečine, ki je povezana z manjšimi ulceroznimi lezijami, kot dokazan kortikosteroid triamcinolon acetonid. Stopnja bolečina je bila med obema skupinama primerljiva, vendar razlik ni bilo mogoče statistično dokazati. Hipoteza je bila torej potrjena, saj je tretiranje z medicinskim pripomočkom Oraflogo® in triamcinolonom imelo enak in primerljiv učinek na zmanjšanje bolečine. Študija je potrdila tudi drugo hipotezo, da je lokalna uporaba medicinskega pripomočka Oraflogo® enako učinkovita kot triamcinolon acetonid pri zmanjševanju velikosti in celjenju ulceroznih lezij.

Študija "Terapevtski učinki topičnega gela s hialuronsko kislino in drugimi naravnimi izvlečki na zdravljenje dlesni in ustne sluznice." Morche, W. (2015). Dental Spiegel, 6(7), 2-6.

Študija opisuje naravne sestavine v Oraflogo® gelu, da bi ocenila njihov učinek pri oralni patologiji. Te sestavine so priznane kot koristne za peroralno medicino. Rezultati so še posebej dobri, če kombinacijo teh naravnih sestavin najdemo v obliki gela za lokalno uporabo, saj služijo za zmanjšanje pooperativnih krvavitev, krvavitev dlesni in parodontalnih bolezni. Uporaba ustreznih koncentracij teh naravnih izvlečkov v obliki farmacevtskega gela lahko prinese obetavne rezultate pri celjenju mehkih ustnih mehkih tkiv. Dokazano je bilo, da Original® gel pozitivno vpliva na celjenje po-operativnih ran, vnetja obzobnega tkiva in celjenje ustnih razjed.

Študija "Testiranje zadovoljsta uporabnikov Oraflogo Junior gela v ortodontski terapiji." Kovačić, A., Nemec, Z. (2021). Vjesnik dentalne medicine, 1(21), 40-45.

V študijo so bili vključeni pacienti, vpisani v ortodontsko ordinacijo specialistke ortodoncije mag. Andrijane Kovačić. Ti bolniki so bili na ortodontski terapiji s fiksno ali mobilno ortodontsko aplikacijo in so prejeli Oraflogo® Junior gel.
Ocene uporabnikov Oraflogo® Junior gela, ki so gel uporabljali 2-3 krat na dan so bile visoke, po 14 dneh uporabe pa se se še izboljšale. Uporabniki so izrazili, da so z delovanjem gela zelo zadovoljni, izboljšati pa bi bilo potrebno njegov okus, barvo, gostoto in izgled embalaže.

Najvišja kakovost

Za Oraflogo® izdelke v tubah se uporablja posebna aluminijasto laminirana tehnologija tub, ki zagotavlja dolgotrajno stabilnost izdelkov. Aluminijasta tuba preprečuje učinek “črpanja zraka” nazaj v tubo, kar sicer povzroča oksidacijo izdelka, laminirana prevleka pa preprečuje razpoke tube na straneh. Omenjena novost omogoča dolgotrajno stabilnost izdelkov, Oraflogo® Oral System izdelki imajo namreč klinično dokazano triletno stabilnost.

Priporočeno odmerjanje in način uporabe

Gel uporabite 3-krat dnevno oz. po zagotovljeni ustni higieni (npr. čiščenje zob), razen če je predpisano drugače. Pred in po uporabi si umijte roke. Iztisnite majhno količino gela (dovolj za prekritje želenega mesta) na čisto konico prsta ali na vatirano palčko in jo nežno nanesite direktno na želeno mesto. Gel je higroskopski – nase veže vodo, zato priporocamo, da področje pred nanosom gela osušite z vatirano palčko in s tem omogočite hitrejšo absorbcijo gela. V primeru pitja ali uživanja hrane priporočamo ponoven nanos gela. Oraflogo® Junior gel lahko uporabljate dlje časa, saj nima stranskih učinkov in je popolnoma varen.

Gel je namenjen le za lokalno rabo v ustih. Ne pogoltnite izdelka. Ne uporabljajte gela v primeru alergij ali preobčutljivosti na katerokoli od sestavin v izdelku. Če uporabljate gel pri otroku, ga ne nanašajte na zadnji del jezika ali področje grla. Izogibajte se stika z očmi. V primeru stika z očmi temeljito splaknite oči z zadostno količino vode. V primeru nosečnosti ali dojenja se za uporabo izdelka posvetujte s svojim zdravnikom, zobozdravnikom ali farmacevtom.

Aktivne naravne sestavine
hialuronska kislina
aloe vera
koenzim Q10
olje čajevca
timijan
Centella asiatica
alantoin
sredozemska cipresa
avstralski lešnik
triplat
divji kostanj

Sestavine: prečiščena voda, olje iz semen avstralskega lešnika (Macadamia ternifolia), divji kostanj (Aesculus hippocastanum), tokoferil acetat, ekstrakt Centella asiatica, trietanolamin, karbomer, ekstrakt triplata (Trigonella foenum-graecum), aloe vera (Aloe barbadensis), eterično olje zvezdastega janeža Illicium verum, imidazolidinil sečnina, natrijev hialuronat, fenoksietanol, natrijev dehidroacetat, alantoin, olje sredozemske ciprese (Cupressus sempervirens), olje čajevca (Melaleuca alternifolia), olje timijana (Thymus zygis), koenzim Q10, propilenglikol, askorbinska kislina, pantenol, etilparaben, metilparaben, propilparaben.

Priporočeno odmerjanje: 3-krat dnevno oz. po zagotovljeni ustni higieni.

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje makimalne kakovosti je gel v posebni aluminijasto laminirani tubi, kar pomeni, da je tuba izdelana iz aluminija in prevlečena s plastično plastjo. Gre za posebno tehnologijo, ki hkrati preprečuje srkanje zraka v tubo in oksidacijo gela ter razpokanja tube na straneh.