Medicinalis+
New Iron® KIDS

  • Prehransko dopolnilo z železom, folno kislino, vitaminom C in vitaminom B12
  • V obliki sirupa z okusom po češnjah, primerno tudi za otroke
  • Vir železa za normalno tvorbo rdečih krvničk in hemoglobina
  • Organsko železo v obliki bisglicinata, s 4-krat boljšo biorazpoložljivostjo in 70% boljšo absorpcijo
  • Z naravnim ekstraktom kamilice za blagodejni učinek
  • Brez stranskih učinkov, kot so slabost, prebavne motnje in zaprtje
  • Ne obarva zob
  • Neto količina: 125 ml

15.97

Končna cena:
Cena na kos:

Opis

Pomanjkanje železa

Pomanjkanje železa v otroštvu je ena izmed najpogostejših zdravstvenih težav med otroci in je povezana tudi s povišanim tveganjem za otroško umrljivostjo. Najpogosteje se pomanjkanje železa pojavi pri otrocih starih do 5 let, lahko pa tudi kasneje, vse do pubertete. Do pomanjkanja pogosto pride zaradi povišanih potreb po železu med rastjo otroka. Le-ta v prvih 6 mesecih porabi vso zalogo železa, ki jo je dobil od matere, nato pa mora zdrav dojenček železo začeti pridobivati iz hrane. Zadostne količine železa so namreč zelo pomembne za normalno rast in razvoj otroka. Blago pomanjkanje železa lahko poteka skoraj brez simptomov, težje oblike pa se pokažejo z neješčnostjo, slabšim razpoloženjem, jokanjem, bledo kožo, utrujenostjo in zaspanostjo, slabšo koncetracijo ter povečano dovzetnostjo za mraz.

Železo je esencialen mineral prisoten v vseh telesnih celicah, v katerih ima pomembno vlogo pri vezavi, shranjevanju in prenosu kisika ter prispeva k normalnemu kognitivnemu razvoju otrok. Njegova primarna funkcija je vezava kisika na hemoglobin v rdečih krvničkah in prenos kisika po krvi. Prav tako ima pomembno vlogo pri tvorbi mioglobina, ki je odgovoren za prenos kisika v mišice ter mišično kontrakcijo. Železo ohranja zdravje rdečih krvničk, prispeva k sintezi kolagena in funkciji imunskega sistema.

Učinek New Irona® KIDS

Prehransko dopolnilo z železom, folno kislino, vitaminom C in vitaminom B12 v obliki sirupa predstavlja izbrano kombinacijo za otroke in vse, ki jim primanjkuje železa zaradi različnih vzrokov (hitra rast, mladostništvo, menstruacija, vegetarijanska in veganska prehrana).

Zaradi svoje specifične sestave New Iron® KIDS ne moti absorpcije drugih mineralov in vitaminov, dodan vitamin C pa njegovo absorpcijo še izboljša. Poleg tega vsebuje tudi folno kislino in vitamin B12, katerih pomajnkanje sta pogosta prikrita vzroka anemija oz. slabokrvnosti. New Iron® KIDS zaradi svoje organske oblike ne povzroča slabosti, prebavnih motenj in zaprtja ter obarvanih zob.

Železov bisglicinat

Železo je za telo esencialen element. Ima veliko pomembnih vlog v organizmu saj sodeluje pri prenosu in hrambi kisika ter kot kofaktor pri metabolizmu nekaterih hranil. Zelo pomemben je tudi za normalen kognitiven razvoj otrok. New Iron® KIDS vsebuje posebno organsko obliko železa; železov bisglicinat oz. kelat aminokisline glicin, ki ima za razliko od običajnega železa ali železovega sulfata 4-krat večjo biorazpoložljivost in omogoča 70 do 75% boljšo absorpcijo samega železa. Železov bisglicinat ima majhne in stabilne molekule, ki so brez ionskega naboja, zato je ta struktura odporna na hidrolizo tekom prebave in omogoča učinkovitejšo ter dolgotrajnejšo absorpcijo železa, brez da bi zmanjšala absorpcijo drugih hranil, povzročila prebavne motnje ali obarvala zobe. Več o različnih oblikah železa si lahko preberete tukaj.

Vitamin C

Vitamin C ali askorbinska kislina ima zelo pomembno vlogo v telesu človeškega organizma. Povečuje absorpcijo železa, sodeluje pri imunskemu sistemu in v procesu tvorbe kolagena, ki je potreben za normalno delovanje kosti, hrustanca, žil, dlesni, kože ter zob. Pomembno pa je tudi njegovo antioksidativno delovanje, saj ščiti strukture v telesu pred oksidativnim stresom. Pomanjkanje vitamina C se lahko kaže v moteni tvori kolagena, kar se izraža kot motnje rasti in slabša tvorba kosti, lahko pa tudi kot nagnjenja do krvavitev v koži, sluznicah, mišičevju in notranjih organih.

 

Folna kislina ali vitamin B9

Folat predstavlja več različnih podobnih snovi z aktivnostjo folne kisline in je zelo pomemben za normalno delovanje mnogih bioloških procesov v telesu. Vključen je v sintezo aminokislin, delitev celic, nastajanje krvi, presnovo homocisteina in je pomemben za normalno psihološko delovanje, normalno delovanje imunskega sistema ter zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti. Pomanjkanje folata je pogosto pri otrocih in ženskah v rodni dobi ter povzroča megaloblastno anemijo in nepravilen razvoj zarodka.

Vitamin B12

Vitamin B12 ali kobalamin je poseben vitamin, ki ima vgrajen mikroelement kobalt in sodeluje pri številnih procesih v telesu kot kofaktor. Zelo pomemben je za normalno delovanje živčnega sistema in normalo psihološko delovanje, ima vlogo pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter sodeluje pri presnovi hranil, sintezi DNK in presnovi homocisteina. Pomanjkanje vitamina B12 je zelo pogosto pri veganih in vegetarijancih ter se kaže kot utrujenost, oslabljenost, zaprtje, izguba apetita, depresija, slabši spomin, megaloblastna anemija in okvare živčnega sistema.

 

Kamilica

Naravni ekstrakt kamilice ima blagodejni učinek in prispeva k lajšanju prebavnih težav ter slabosti

Izbrane sestavine

New Iron® KIDS vsebuje posebej izbrane sestavine za optimalno absorpcijo železa in dober kognitivni razvoj otrok. Železo prispeva k normalnemu transportu kisika v telesu, zmanjšani utrujenosti in izčrpanosti ter normalnemu kognitivnemu razvoju otrok. Vitamin C poveča absorpcijo železa in omogoča normalno delovanje imunskega sistema ter prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Folna kislina vpliva na normalno tvorbo krvi. Vitamin B12 prispeva k normalni tvorbi rdečih krvnič, delitvi celic in k normalni funkciji imunskega sistema.

 

Sestavine5 ml% PDV*10 ml% PDV*15 ml% PDV*
vitamin C15 mg 18,830 mg37,545 mg56,3
kamilica7,5 mg** 15 mg**22,5 mg**
železo3,6 mg25,77,2 mg51,410,8 mg77,1
folna kislina66,7 µg33,3133,3 µg66,7200 µg100
vitamin B120,75 µg30 1,5 µg602,25 µg90

* priporočen dnevni vnos
** PDV ni določen

Sestavine: destilirana voda; sredstvo za povečanje prostornine: sorbitolni sirup; sredstvo za ohranjanje vlage: glicerin; koruzni maltodekstrin; vitamin C (L-askorbinska kislina); železov bisglicinat; aroma; koncentrirani suhi ekstrakt kamilice Matricaria chamomilla (cvet); konzervansa: kalijev sorbat, natrijev benzoa;, sredstvo za zgostitev: ksantan gumi; sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina; barvilo: amonijev sulfitni karamel; vitamin B12 (cianokobalamin); folna kislina (pteroilmonoglutaminska kislina).

Priporočeno odmerjanje in način uporabe: otroci stari od 3 do 6 let: 5 ml na dan. Otroci starejši od 7 let: 10 ml na dan. Odrasli: 15 ml na dan. Pred uporabo dobro pretresite.

Opozorila: priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna.
V primeru nosečnosti, dojenja, preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.
Previdnost je priporočljiva pri preobčutljivosti na rastline iz družine Asteraceae (Compositae).

Način shranjevanja: izdelek hranite v suhem in temnem prostoru, v originalni embalaži, pri temperaturi nižji od 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave.