Medicinalis+ New Iron® 3 kos

  • Prehransko dopolnilo z železom, folno kislino, vitaminom C in vitaminom B12
  • Vir železa za normalno tvorbo rdečih krvničk in hemoglobina
  • Organsko železo v obliki bisglicinata, s 4-krat boljšo biorazpoložljivostjo in 70% boljšo absorpcijo
  • Brez stranskih učinkov kot so slabost, prebavne motnje in zaprtje
  • Neto količina: 3 x 30 kapsul = 37,8 g

Original price was: 41.46€.Current price is: 37.31€.

Končna cena:
Cena na kos:

Opis

Pomanjkanje železa

Pomanjkanje železa je ena izmed najpogostejših prehranskih motenj, saj se z njo soočata kar 2 miljardi ljudi po vsem svetu. Gotovo ima pomembno vlogo pri tem sodobni način življenja in njegova nezdrava prehrana, kar pogosto povzroči različne kronične bolezni, uniči zdravo črevesno mikrobioto in oslabi normalno delovanje želodca. Zaradi tega je vnos železa v organizem močno zmanjšan, njegova absorpcija v prebavilih je oslabljena, oboje pa vodi do pomanjkanja železa v telesu.

Železo je esencialen mineral prisoten v vseh telesnih celicah, v katerih ima pomembno vlogo pri vezavi, shranjevanju in prenosu kisika. Njegova primarna funkcija je vezava kisika na hemoglobin v rdečih krvničkah in prenos kisika po krvi. Prav tako ima pomembno vlogo pri tvorbi mioglobina, ki je odgovoren za prenos kisika v mišice ter mišično kontrakcijo. Železo ohranja zdravje rdečih krvničk, prispeva k sintezi kolagena in funkciji imunskega sistema.

Izbrane sestavine

New Iron® prehransko dopolnilo z železom, folno kislino, vitaminom C in vitaminom B12 vsebuje posebej izbrane sestavine za optimalno absorpcijo železa in zmanjšanje utrujenosti. Posebej primeren je tudi za nosečnice, saj je popolnoma brez stranskih učinkov in izjemno nežen do želodca.
Železo prispeva k normalnemu transportu kisika v telesu in zmanjšani utrujenosti ter izčrpanosti. Vitamin C poveča absorpcijo železa in omogoča normalno delovanje imunskega sistema ter prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Folna kislina vpliva na normalno tvorbo krvi. Vitamin B12 pa prispeva k normalni tvorbi rdečih krvnič, delitvi celic in k normalni funkciji imunskega sistema.

Železov bisglicinat

Železo je za telo esencialen element. Ima veliko pomembnih vlog v organizmu saj sodeluje pri prenosu in hrambi kisika ter kot kofaktor pri metabolizmu nekaterih hranil. New Iron® vsebuje posebno organsko obliko železa; železov bisglicinat oz. kelat aminokisline glicin, ki ima za razliko od običajnega železa ali železovega sulfata 4-krat večjo biorazpoložljivost in omogoča 70 do 75% boljšo absorpcijo samega železa. Železov bisglicinat ima majhne in stabilne molekule, ki so brez ionskega naboja, zato je ta struktura odporna na hidrolizo tekom prebave in omogoča učinkovitejšo ter dolgotrajnejšo absorpcijo železa, brez da bi zmanjšala absorpcijo drugih hranil ali povzročila prebavne motnje. Več o različnih oblikah železa si lahko preberete tukaj.

 

Vitamin C

Vitamin C ali askorbinska kislina ima zelo pomembno vlogo v telesu človeškega organizma. Povečuje absorpcijo železa, sodeluje pri imunskemu sistemu in v procesu tvorbe kolagena, ki je potreben za normalno delovanje kosti, hrustanca, žil, dlesni, kože ter zob. Pomembno pa je tudi njegovo antioksidativno delovanje, saj ščiti strukture v telesu pred oksidativnim stresom. Pomanjkanje vitamina C se lahko kaže v moteni tvori kolagena, kar se izraža kot motnje rasti in slabša tvorba kosti, lahko pa tudi kot nagnjenja do krvavitev v koži, sluznicah, mišičevju in notranjih organih.

 

Folna kislina ali vitamin B9

Folat predstavlja več različnih podobnih snovi z aktivnostjo folne kisline in je zelo pomemben za normalno delovanje mnogih bioloških procesov v telesu. Vključen je v sintezo aminokislin, delitev celic, nastajanje krvi, presnovo homocisteina in je pomemben za normalno psihološko delovanje, normalno delovanje imunskega sistema ter zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti. Pomanjkanje folata je pogosto pri otrocih in ženskah v rodni dobi ter povzroča megaloblastno anemijo in nepravilen razvoj zarodka.

Vitamin B12

Vitamin B12 ali kobalamin je poseben vitamin, ki ima vgrajen mikroelement kobalt in sodeluje pri številnih procesih v telesu kot kofaktor. Zelo pomemben je za normalno delovanje živčnega sistema in normalo psihološko delovanje, ima vlogo pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter sodeluje pri presnovi hranil, sintezi DNK in presnovi homocisteina. Pomanjkanje vitamina B12 je zelo pogosto pri veganih in vegetarijancih ter se kaže kot utrujenost, oslabljenost, zaprtje, izguba apetita, depresija, slabši spomin, megaloblastna anemija in okvare živčnega sistema.

 

Učinek New Irona®

Kompleks železovega kelata bisglicinata z dodanimi vitamini, predstavlja izbrano kombinacijo za nosečnice, športnike in vse, ki jim primanjkuje železa zaradi različnih vzrokov, kot so hitra rast, mladostništvo, menstruacija, vegetarijanska in veganska prehrana. Zaradi svoje specifične sestave New Iron® ne moti absorpcije drugih mineralov in vitaminov, dodan vitamin C pa njegovo absorpcijo še izboljša. Poleg tega vsebuje tudi folno kislino in vitamin B12, katerih pomajnkanje sta pogosta prikrita vzroka anemija oz. slabokrvnosti. Izdelek nima popolnoma nobenih stranskih učinkov, ki so sicer značilni za dodatke železa. New Iron® zaradi svoje organske oblike ne povzroča slabosti, prebavnih motenj in zaprtja ter obarvanih zob.

Sestavine1 kapsula% PDV*
vitamin C180 mg225
železov bisglicinat95,74 mg129
– železo18 mg128
folna kislina 400 µg 200
vitamin B129 µg360

* priporočen dnevni vnos
** PDV ni določen

Sestavine: vitamin C (askorbinska kislina), železov bisglicinat, sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalna celuloza, sredstva proti sprijemanju: mikrokristalna celuloza, magnezijeve soli maščobnih kislin, smukec; folna kislina (pteroilmonoglutamatna kislina); vitamin B12 (cianokobalamin).
Ovojnina kapsule je sestavljena iz rastlinske hidroksipropil metilceluloze (HPMC) in titanovega dioksida (barvilo).

Priporočeno odmerjanje in način uporabe: 1 kapsula na dan z vodo ali s sokom.

Opozorila: priporočene dnevne količine oz. odmerka se nečsme prekoraciti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna.
V primeru preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.
Izdelek ni priporočljiv za otroke mlajše od 11 let.

Način shranjevanja: izdelek hranite v suhem in temnem prostoru, v originalni embalaži, pri temperaturi nižji od 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje makimalne kakovosti so kaplusle pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od kapsul v plastenki, preprečuje stik kapsul s kisikom vse do trenutka odrtja posamezne kapsule.