kapsule b kompleks

Medicinalis+ Neuronal® 5 kos

  • Normalizirajte delovanje živčnega sistema
  • Vsebuje ključne vitamine B-kompleksa
  • Dodani nukleotidi povečajo učinkovitost delovanja
  • Dokazan učinek že po 20 kapsulah
  • Dolgoročna podpora organizmu
  • Prehransko dopolnilo brez stranskih učinkov
  • 100% garancija na zadovoljstvo
  • Neto količina: 20 kapsul

Original price was: 124.85€.Current price is: 106.12€.

Končna cena:
Cena na kos:

Opis

Neuronal - za normalno delovanje živčnega sistema

Periferno živčevje

Motnje perifernih živcev so pogost pojav in se pojavijo pri več kot 8% prebivalstva. Patološke spremembe pri perifernih nevropatijah so nespecifične, torej različne med sabo. Skupno vsem pa je delovanje makrofagov, ki fagocitirajo mielinske ovojnice in aksone. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Mielin je podaljšana in modificirana plazemske membrana, ki je navita okoli aksonov perifernih živcev. Mielin deluje kot izolator in pospešuje prevodnost živčnih signalov, zato je njegovo dobro delovanje zelo pomembno.

Da se lahko sprožijo procesi regeneracije in obnove mielinskih ovojnic so potrebne različne snovi, kot so nukleotidi, beljakovine, fosfolipidi in vitamin

Učinek Neuronala® na bolečine v hrbtenici

Učinek Neuronala®

Neuronal® je izjemno prehransko dopolnilo v kapsulah, ustvarjeno za globoko notranje delovanje, kar omogoča dolgoročne in kompleksne koristi, v nasprotju z običajnimi protibolečinskimi tabletami.
Mnoge klinične študije so preučevale pozitiven učinek nukleotidov pri lajšanju težav, ki izvirajo iz hrbtenice. Bolniki, ki so uporabljali prehransko dopolnilo Neuronal®®️, so pokazali statistično značilno izboljšanje gibljivosti in zmanjšanje težav v hrbtu pri stanjih, ki izvirajo iz problemov z živci.
Srce Neuronal®️-a® je patentiran kompleks NCFR-6®️, izjemna združitev nukleotidov in vitaminov B-kompleksaVse sestavine so izbrane na podlagi pozitivnih rezultatov kliničnih raziskav in imajo izjemno pomemben učinek na delovanje živčnega sistema.
Nukleotidi so hranljive snovi in delujejo v notranjosti telesa (neposredno na živce) ter tako pomagajo odpraviti vzrok težav. Vitamini družine B pa so nujno potrebni za človeško telo, saj igrajo ključno vlogo pri normalnem delovanju našega živčnega sistema.Tiamin in niacin prispevata k normalnemu delovanju živčnega sistema. Vitamin B6 izboljšuje delovanje živčnega sistema in pomaga pri sintezi cisteina. Folna kislina igra ključno vlogo pri delitvi celic in normalni sintezi aminokislin. Vitamin B12 pa prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema ter procesu delitve celic.

Nukleotidi

Najnovejše ugotovitve o delovanju nukleotidov, glavni aktivni učinkovini v Neuronalu®kažejo na bistveno izboljšanje rezultatov pri težavah, ki izvirajo iz problemov z živci.

Nukleotidi so ključni gradniki nukleinskih kislin DNK in RNK, bistveni nizkomolekularni spojini v celicah, ki igrajo ključno vlogo v različnih biokemičnih procesih. Nekatera tkiva, še posebej tista z visoko metabolno aktivnostjo, kot so možganska tkiva, ne morejo vedno zadostiti povečanim potrebam po nukleotidih zgolj s svojo lastno sintezo. Zato je nujno, da jih dodatno dovajamo. Povečana potreba po nukleotidih se najpogosteje pojavi ob poškodbah tkiv in motnjah v fizioloških procesih. 

Nukleotidi so ključni gradniki za ohranjanje in obnovo genetskega materiala, ter so nepogrešljivi za pravilno delovanje celic in organizma kot celote. Razumevanje njihove vloge in pomena za zdravje je ključno.

B-vitamini

Vitamine skupine B sestavlja osem posameznih vitaminov B. Čeprav je vsak od teh vitaminov kemično drugačen, se jih pogosto združi pod izrazom »B-kompleks«, ker skupaj delujejo sinergično na številne pomembne funkcije v telesu.

Dodatek vitaminov B ugodno vpliva na delovanje živčnega sistema in pripomore k normalnim fiziološkim funkcijam ter k normalnemu metabolizmu pridobivanja energije. Čeprav jih najdemo v precej različnih živilih, se vitamini skupine B zlahka izgubijo ali uničijo med shranjevanjem, pripravo in kuhanjem hrane. Poleg tega se večina teh vitaminov uniči med postopkom rafiniranja zrn in zrnatih izdelkov. Čeprav se nekatere od esencialnih hranil nadomestijo s procesom obogatitve, veliko visoko predelane hrane še vedno ne vsebuje zadostne količine vitaminov skupine B. Neuronal® vsebuje tiamin, niacin, vitamin B6, folno kislino in vitamin B12.

Neuronal garancija zadovoljstva
Sestavine1 kapsula% PDV*
UMP nukleotid50 mg **
niacin 20 mg125
vitamin B64,2 mg 300
tiamin3 mg272,2
folna kislina400 µg200
vitamin B12 9 µg360

* priporočen dnevni vnos
** PDV ni določen

Sestavine: koruzni maltodekstrin; sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalna celuloza; uridin 5' monofosfat, dinatrijeva sol; niacin (nikotinamid); sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin; vitamin B6 (piridoksin hidroklorid); tiamin (tiamin hidroklorid); sredstvo proti sprijemanju: smukec; folna kislina (pteroilmonoglutaminska kislina); cianokobalamin.
Ovojnina kapsule je izdelana iz rastlinske hidroksipropil metilceluloze (HPMC) in titanovega dioksida (barvilo).

Priporočeno odmerjanje in način uporabe: 1 kapsula dnevno, z nekaj tekočine.

Opozorila: priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna.
V primeru nosečnosti, dojenja, preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.

Način shranjevanja: izdelek hranite v suhem in temnem prostoru, v originalni embalaži, pri temperaturi nižji od 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje maksimalne kakovosti so kapsule pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od kapsul v plastenki, preprečuje stik kapsul s kisikom vse do trenutka odprtja posamezne kapsule.