Lyprinol® - bogat vir omega-3 nenasičenih maščobnih kislin

Medicinalis+
Lyprinol® Advanced

 • Novi patentirani in stabilizirani naravni morski lipidni izvleček
 • Znanstveno potrjeno naravno sredstvo za blaženje težav s sklepi
 • Patentiran izvleček maščobnih kislin ESPO-572®, patentirano učinkovino s sinergijskim učinkom, ki združuje moč dveh edinstvenih morskih sestavin
 • V eni kapsuli je skoncentriranih kar 50 miligramov patentirane učinkovine, zaradi česar je Lyprinol® 125x močnejši od prahu zelenoustih školjk
 • Ne vsebuje sintetičnih snovi in je brez stranskih učinkov, kar pomeni, da je izdelek varen za dolgotrajno uporabo in se ga lahko kombinira z ostalimi zdravili na recept

Original price was: 69.70€.Current price is: 55.76€.

Kupi 1 kos
55.76
Znesek:
55.76
Kupi 2 kos in prihrani 11%
55.76
49.63
Znesek:
Kupi 3+ kos in prihrani 19%
55.76
45.17
Znesek:
Končna cena:
Cena na kos:

Opis

Učinek Lyprinola®

Lyprinol® Advanced je izboljšana različica Lyprinola® in predstavlja novo generacijo prehranskih dopolnil. Poleg glavne aktivne sestavine PCSO-524® vsebuje krilovo olje, astaksantin in fosfolipide. Ta kombinacija sestavin, poimenovana ESPO-572®️, je zasnovana tako, da poveča hitrost in učinkovitost, s katero celice absorbirajo zaščitne hranilne snovi iz Lyprinola®. 

Zakaj izbrati Lyprinol® Advanced?

 • Naravna, izjemno učinkovita sestavina PCSO-524®, ki vsebuje 92 maščobnih kislin, pridobljenih na naraven način iz novozelandske zelenouste školjke (Perna canaliculus).

 • 50 miligramov patentirane učinkovine v eni kapsuli, zaradi česar je Lyprinol® 125x močnejši od prahu zelenoustih školjk

 • Lajša neprijetnosti, ki jih povzroča otrdelost sklepov, in pomaga pri drugih najpogostejših težavah s sklepi.

 • 100 % varna uporaba – meso školjke se pred ekstrakcijo maščobnih kislin stabilizira, da se prepreči nevarna oksidacija izdelka.

 • Lajša nelagodje v sklepih, vezivnem tkivu in mišicah.

 • Ne draži želodčne sluznice, zato ob zaužitju ni slabega občutka ali tiščanja v želodcu.

 • Ustreza dnevnim potrebam po nenasičenih maščobnih kislinah omega-3, kar zagotavlja optimalno delovanje telesa.

ESPO-572®

ESPO-572®, patentirana učinkovina s sinergijskim učinkom, združuje moč dveh edinstvenih morskih sestavin.

Skupaj tvorita izboljšani in močnejši kompleks naravnih morskih lipidov ESPO-752®:

 1. patentiran kompleks PCSO-524® iz zelenouste školjke (Perna canaliculus)

 2. s fosfolipidi bogato olje iz antarktičnega krila (Euphausia superba)

Aktivna sestavina ESPO-572® je rezultat dolgoletnih raziskav na področju združevanja in izolacije lipidnih skupin in esencialnih maščobnih kislin. Raziskave o učinkovitosti morskega izvlečka PCSO-524® dokazujejo učinkovitost Lyprinola®, z dodanim oljem antarktičnega krila, fosfolipidov in astaksantina pa je delovanje Lyprinola® Advanced še močnejše in hitrejše.

Pridobivanje školjk in patentiran proizvodni postopek

Zelenouste školjke so gojene v kristalno čistih vodah Nove Zelandije. Trajnostna, visoko učinkovita proizvodnja ima izjemno nizek negativen vpliv na okolje. Bioaktivni lipidni matriks PCSO-524™, aktivna učinkovina v Lyprinolu®, je 100-odstotna naravna in ne povzroča nobenih stranskih učinkov.

Patentiran proces proizvodnje poteka v hlajeni in kontrolirani dušikovi komori, tako PCSO-524™ ne pride v stik s toploto ali kisikom in ne oksidira. Na tak način je proizveden izjemno koncentriran izvleček zelenouste školjke, ki vsebuje 92 čistih nenasičenih maščobnih kislin brez ostali primesi, ki so sicer običajno v prahu pridobljenemu iz zelenoustih školjk.

Antarktični kril

Krilovo olje, ki je prisotno v Lyprinolu® Advanced, prinaša dodatne koristi za zdravje, saj zagotavlja podporo zdravju srca, sklepov in možganov zaradi vsebnosti edinstvenih omega-3 maščobnih kislin. Poleg omega-3 maščobnih kislin vsebuje krilovo olje tudi astaksantin, močan antioksidant, ki ima številne koristi za zdravje, vključno z zaščito celic pred poškodbami prostih radikalov.

Ključna sestavina krilovega olja, ki Lyprinolu® Advanced zagotavlja izboljšano biorazpoložljivost in močnejše delovanje, pa so fosfolipidi, ki so ključni gradniki celičnih membran. Prisotnost fosfolipidov pomaga pri transportu nenasičenih maščobnih kislin skozi črevesno steno, kar še dodatno poveča njihovo biološko uporabnost, saj pomaga maščobnim kislinam hitreje prodirati skozi celično membrano. 

Astaksantin

Astaksantin spada v skupino ksantofilnih karotenoidov (v maščobah topnih pigmentov), ki jih najdemo predvsem v morju, kjer dajejo oranžno-rožnato barvo številnim morskim vrstam, predvsem lososom, rakovicam, krilom in jastogom. Barva naravnega astaksantina v živalskem kraljestvu opravlja fizikalno in biološke funkcijo.

Haematococcus pluvialis je alga, ki se običajno nahaja v vodnem okolju in tvori največje vrednosti astaksantina. Ker uspeva v zelo težkih pogojih in se mora ščititi pred soncem ter UV žarki, tvori astaksantin in se tako obvaruje. Na sliki je alga Haematococcus pluvialis, s katero se prehranjuje antarktični kril, ki je v Lyprinolu® Advanced.

Astaksantin je kar 17x močnejši od izvlečka grozdnega semena, 18x močnejši od izvlečka lubja bora, 40x močnejši od beta karotena, 75x močnejši od alfa lipojske kisline, 500x močnejši od vitamina E, 560 x močnejši od zelenega čaja, 800x močnejši od koencima Q10, 1500x močnejši od kurkume, 3000x od resveratrola in kar 6000x močnejši od vitamina C.

*Močnejši pomeni 1000x hitrejši pri nevtraliziranju singletnega kisika.

Nenasičene omega-3 maščobne kisline

Omega-3 je skupno ime za skupino dolgoverižnih, večkrat nenasičenih maščobnih kislin, ki so pomembne za naše zdravje in normalno delovanje organizma, saj so med drugim vključene v procese celičnih membran in protivnetne procese. Omega-3 maščobne kisline so pomemben sestavni del membran, ki obkrožajo vsako celico v telesu.

Sodobna človeška prehrana je zelo bogata z rastlinskimi maščobami, ki so sicer bolj zdrave od živalskih z vidika manjše vsebnosti nasičenih maščob, a so sestavljene predvsem iz omega-6 maščobnih kislin. Običajno razmerje zaužitih omega-6 in omega-3 maščobnih kislin v razvitem svetu je močno v prid omega-6, priporoča pa se ravno obratno razmerje 5:1. Zato je zelo pomembno, da pazimo tudi na zadosten vnos omega-3 maščobnih kislin in tako zmanjšamo previskoko razmerje med omega-6 in omega-3.

Lyprinol - patentirana rešitev za težave s sklepi
Sestavine 2 kapsuli4 kapsulena 100 g
energijska vrednost 13,9 kJ / 3,3 kcal27,7 kJ / 6,7 kcal2718 kJ / 655 kcal
maščobe oz. maščobne kisline 271,8 mg 543,7 mg 53,3 g
– nasičene maščobne kisline 54,6 mg 109,1 mg10,7 g
beljakovine 125 mg 304 mg29,8 g
ogljikovi hidrati 71,9 mg143,8 mg 14,1 g
sol0,7 mg1,4 mg0,2 g

Vsebnost in sestavine:
1 kapsula vsebuje oljčno olje 100 mg, želatino, kompleks morskih lipidov ESPO- 572 iz novozelandske zelenouste školjke (perna canaliculus) 37 mg, lipidni izvleček krila (euphasia superba) 13 mg, vodo in barvilo E120. Ovojnina kapsule je iz goveje želatine.

Alergeni: izdelek vsebuje školjke in lipidni izvleček krila
Neto količna: 60 kapsul (15,4 g).
Priporočeno odmerjanje in način uporabe: 2 kapsuli 2-krat dnevno, skupaj z nekaj tekočine, med ali po obroku. Ko pride do izboljšanja, 1 kapsulo 2-krat dnevno.

Opozorila: priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna.
V primeru preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.
Izdelek vsebuje školjke.

Način shranjevanja: izdelek hranite v suhem in temnem prostoru, v originalni embalaži, pri temperaturi nižji od 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje makimalne kakovosti so kaplusle pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od kapsul v plastenki, preprečuje stik kapsul s kisikom vse do trenutka odrtja posamezne kapsule.