Medicinalis+ Cerebronal® 3 kos

  • Prehransko dopolnilo z omega-3 maščobnimi kislinami, nukleotidi, holinom ter vitamini in minerali
  • Vir DHA za normalno delovanje možganov
  • Edinstvena kombinacija nukleotidov, 29 rastlinskih izvlečkov, kompleksa B-vitaminov, omega-3 maščobnih kislin, acetil L-larnitina, astaksantina, holina in vitamina D
  • S sestavinami za normalno delovanje možganov in možganskega tkiva, živčnega sistema ter psiholoških funkcij in zaščito možganskih celic pred oksidativnim stresom
  • Neto količlina: 3 x 45 kapsul = 86,67 g

Original price was: 89.70€.Current price is: 80.73€.

Končna cena:
Cena na kos:

Opis

Delovanje možganov

Možgani so neverjeten človeški organ oz. zelo zapleten del živčnega sistema, ki opravlja mnogo funkcij in je z vidika obdelovanja informacij najbolj zmogljiv sistem, kar jih poznamo. Je ključnega pomena za naše normalno funkcioniranje. Zelo pomembno je, da konstantno podpiramo njegovo delovanje, sploh če so naše kognitivne sposobnosti nekoliko oslabljene.

Možgani so sestavljeni iz celic, med katerimi so najpomembnejši nevroni. Le-teh se v možganih nahaja ogromno, kar 100 miljard. Nevroni se sicer med seboj razlikujejo, njihova skupna in najpomembnejša lastnost pa je prenašanje informacij. Posamezni nevroni so povezani v zapletena mrežja po katerih se informacije prenašanjo preko električnih impulzov ali kemijskih signalov.

Spomin

Spomin je izjemno zapletena funkcija, ki je odvisna od mnogih možganskih procesov. Je sposobnost možganov za shranjevanje, ohranjanje in obnavljanje informacij, ko jih potrebujemo. Najodgovornejši del možganov za normalno delovanje spomina je hipokampus, sodelujejo pa tudi amigdala, neostriatum in mali možgani. Da lahko spomin normalno deluje, moramo imeti dobro ohranjene pozornostne sposobnosti in sposobnost učinkovitega procesiranja informacij. Zelo pomembno je, da imajo možgani vedno dovoljšen dotok vseh pomembnih hranil, sicer lahko pride do upada kognitivnih sposobnosti, spomin se lahko poslabša in začnemo pozabljati.

 

Učinek Cerebronala®

Cerebronal® prehransko dopolnilo z omega-3 maščobnimi kislinami, nukleotidi, holinom ter vitamini in minerali je zasnovan po najnovejših spoznanjih nevroznanstvenikov o delovanju nootropnih sestavin, ki vplivajo na delovanje možganov. NTBX3® vsebuje nukleotide, močno potencirano mešanico 29 rastlinskih izvlečkov iz raznovrstnih zdravju koristnih sadežev, zelenjave in zelišč, kompleks B-vitaminov, omega-3 maščobne kisline, acetil L-karnitin, astaksantin, holin in vitamin D.

Cerebronal® ne vsebuje ginka (Ginkgo biloba), ki se običajno dodaja v take izdelke in je zato njihova uporaba zelo omejena. Cerebronal® ne redči krvi in se lahko nemoteno jemlje tudi z zdravili, ki preprečujejo strjevanje krvi ali katerimi koli drugimi zdravili.

29 rastlinskih izvlečkov

Močno potencirano mešanico rastlinskih izvlečkov sestavljajo ciljno izbrani sadeži, zelenjava in zelišča. Kava Arabica, koncentrat brokolijevih vršičkov, zeleni čaj, čebula, jabolko, acerola, Camu Camu koncentrat, kvercetin, paradižnik, brokoli, acai jagode, kurkuma, česen, bazilika, origano, cimet, jagode, korenček, mangostin, črni ribez, borovnice, koncentrat češenj, koncentrat robid, koncentrat aronije, koncentrat malin, koncentrat špinače, koncentrat kodrolistnega ohrovta, gozdne borovnice in koncentrat brstičnega ohrovta imajo izjemen pozitiven vpliv na človeško telo.

Nukleotidi

Nukleotidi so osnovni gradniki nukleinskih kislin DNK in RNK, nizkomolekularne spojine v celicah, ki sodelujejo v raznovrstnih biokemičnih procesih. Nekatera tkiva z visoko fluktuacijo (npr. možganska tkiva) z lastno sintezo ne zmorejo zadostiti povečanim potrebam po nukleotidih, zato jih je potrebno dodatno dovajati. Povečana potreba po nukleotidih nastane zlasti ob poškodbah tkiv in motenih fizioloških procesih.

 

B-vitamini

Vitamine skupine B sestavlja osem posameznih vitaminov B. Čeprav je vsak od teh vitaminov kemično drugačen, se jih pogosto združi pod izrazom »B-kompleks«, ker skupaj delujejo sinergično na številne pomembne funkcije v telesu.

Dodatek vitaminov B ugodno vpliva na delovanje živčnega sistema in pripomore k normalnim fiziološkim funkcijam ter k normalnemu metabolizmu pridobivanja energije. Čeprav jih najdemo v precej različnih živilih, se vitamini skupine B zlahka izgubijo ali uničijo med shranjevanjem, pripravo in kuhanjem hrane. Poleg tega se večina teh vitaminov uniči med postopkom rafiniranja zrn in zrnatih izdelkov. Čeprav se nekatere od esencialnih hranil nadomestijo s procesom obogatitve, veliko visoko predelane hrane še vedno ne vsebuje zadostne količine vitaminov skupine B. Cerebronal® vsebuje tiamin, riboflavin, niacin, pantotensko kislino, vitamin B6, folno kislino in vitamin B12.

Nenasičene omega-3 maščobne kisline

Omega-3 je skupno ime za skupino dolgoverižnih, večkrat nenasičenih maščobnih kislin, ki so pomembne za naše zdravje in normalno delovanje organizma, saj so med drugim vključene v procese celičnih membran in protivnetne procese. Omega-3 maščobne kisline so pomemben sestavni del membran, ki obkrožajo vsako celico v telesu. Raven DHA je posebej visoka v očesni mrežnici, semenčicah in možganih, predvsem v fosfolipidnih membranah nevronov, kjer sodeluje pri normalnem delovanju živčnega sistema.

Sodobna človeška prehrana je zelo bogata z rastlinskimi maščobami, ki so sicer bolj zdrave od živalskih z vidika manjše vsebnosti nasičenih maščob, a so sestavljene predvsem iz omega-6 maščobnih kislin. Običajno razmerje zaužitih omega-6 in omega-3 maščobnih kislin v razvitem svetu je močno v prid omega-6, priporoča pa se ravno obratno razmerje 5:1. Zato je zelo pomembno, da pazimo tudi na zadosten vnos omega-3 maščobnih kislin in tako zmanjšamo previskoko razmerje med omega-6 in omega-3.

Acetil L-karnitin

Acetil L-karnitin je aminokislina, ki deluje kot prenašalec dolgoverižnih maščobnih kislin v celične organele. Prisoten je skoraj v vseh celicah. Pomemben je pri presnovi aminokislin ter acetil koencima A. Acetil koencim A v Krebsovem ciklu omogoča oksidativno fosforilizacijo, ki proizvaja energijo v celicah (ATP). Za namen sinteze maščobnih kislin se acetil koencim A pretvori v citrat in izstopi v citosol. Spojina ima pomembno vlogo tudi pri sintezi živčnega prenašalca acetilholina.

 

Holin

Holin je sestavni del celičnih membran. Z njim se prične biosinteza živčnega prenašalca acetilholina, ki je pomemben za prenos signalov med živci in je vpleten v kognitivno delovanje (mišljenje, učenje, spomin, koncentracija …). Holin prispeva tudi k normalnemu metabolizmu homocisteina, naravno prisotne aminokisline v krvi. Visoke ravni homocisteina so nevarne, saj lahko zgostijo in poškodujejo stene arterij. Raziskave dokazujejo, da samo 10 % vse populacije prejme holin v zadostni količini z običajno prehrano.

 

Astaksantin

Astaksantin spada v skupino ksantofilnih karotenoidov (v maščobah topnih pigmentov), ki jih najdemo predvsem v morju, kjer dajejo oranžno-rožnato barvo številnim morskim vrstam. Struktura astaksantina je zelo podobna ostalim karotenoidom, kot so beta-karoten, zeaksantin in lutein, s katerimi si deli tudi mnoge podobne presnovne in fiziološke funkcije. Nekatere razlike v kemijski strukturi pa kljub temu utemeljujejo tudi njegove lastnosti, ki ga razlikujejo od ostalih karotenoidov, to sta visoka antioksidativna aktivnost in bolj polaren značaj kot pri ostalih karotenoidih. Astaksantin se v telesu pretvori v vitamin A.

Haematococcus pluvialis je alga, ki se običajno nahaja v vodnem okolju in tvori največje vrednosti astaksantina. Ker uspeva v zelo težkih pogojih in se mora ščititi pred soncem ter UV žarki, tvori astaksantin in se tako obvaruje. V najbolj ekstremnih pogojih lahko tvori tudi do 5% suhe mase tega karotenoida. Na sliki je alga Haematococcus pluvialis prikazana pod mikroskopom.

Vitamin D

Pomanjkanje vitamina D je zdravstveni problem v svetu in tudi v Sloveniji. Nezadosten vnos vitamina D se pojavlja predvsem pozimi, saj je izpostavljenost sončni svetlobi veliko manjša kot poleti in čez vse leto pri osebah, ki se veliko zadržujejo v zaprtih prostorih. Je pomemben za ohranjanje kognitivnega delovanja v starosti. Prispeva k delovanju mišic in imunskega sistema.

Izbrane sestavine

Cerebronal® vsebuje izbrane učinkovine, ki imajo močan pozitiven učinek na delovanje možganov in kognitivne funkcije. DHA (omega-3 maščobna kislina) prispeva k normalnemu delovanju možganov. Tiamin, niacin, vitamin B6, folna kislina in vitamin B12 prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju in k delovanju živčnega sistema. Riboflavin varuje celice pred oksidativnim stresom. Pantotenska kislina ima vlogo pri sintezi in presnovi nekaterih prenašalcev živčnih impulzov.

 

Sestavine1 kapsula% PDV*
koncentrirano ribje olje500 mg**
– DHA232,5 mg**
niacin 5 mg 31,3
pantotenska kislina 5 mg 83,3
astaksantin3 mg **
tiamin 2 mg 181,8
riboflavin2 mg 142,9
vitamin B62 mg142,9
folna kislina400 µg 200
vitamin B1210 µg 400
vitamin D10 µg 200

* priporočen dnevni vnos
** PDV ni določen

Kapsula z modro ovojnino

Sestavine2 kapsuli% PDV*
holin bitartrat392 mg**
– holin 161,24 mg **
acetil L–karnitin hidroklorid210 mg **
nukleotidi v obliki natrijeve soli143,6 mg **
nukleotidi, ekstrakt kvasa10,2 mg **

* priporočen dnevni vnos
** PDV ni določen

Sestavine: kapsula z roza ovojnino: koncentrirano ribje olje; astaksantin; sredstvo za zgostitev: rumeni čebelji vosek; vitamin B12 (cianokobalamin); pantotenska kislina (kalcijev D-pantotenat); niacin (nikotinamid); emulgator: sojin lecitin; tiamin (tiamin mononitrat); vitamin B6 (piridoksin hidroklorid); riboflavin; folna kislina (pteroilmonoglutamat); vitamin D (holekalciferol); antioksidant: izvleček bogat s tokoferoli.
Ovojnina kapsule je izdelana iz rastlinske hidroksipropil metilceluloze (HPMC) in titanovega dioksida (barvilo).
Kapsula z modro ovojnino: holin bitartrat; acetil L-karnitin hidroklorid; nukleotidi; gozdne borovnice, koncentrat brstičnega ohrovta); ekstrakt kvasa; sredstva proti sprijemanju: smukec, magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid.
Ovojnina kapsule je izdelana iz rastlinske hidroksipropil metilceluloze (HPMC) in titanovega dioksida (barvilo).

Priporočeno odmerjanje in način uporabe: priporočamo odmerek treh kapsul dnevno: 1 kapsulo z roza ovojnino in 2 kapsuli z modro ovojnino.

Opozorila: priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna.
V primeru nosečnosti, dojenja, preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.
Izdelek vsebuje ribe in proizvode čebel. Izdelek lahko vsebuje sledi soje in sulfitov.
Tega izdelka naj ne uživajo dojenčki, otroci in mladostniki mlajši od 14 let.

Način shranjevanja: izdelek hranite v suhem in temnem prostoru, v originalni embalaži, pri temperaturi nižji od 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje maksimalne kakovosti so kapsule pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od kapsul v plastenki, preprečuje stik kapsul s kisikom do trenutka odrtja posamezne kapsule.