Medicinalis+ CardioVasc® plus 3 kos

  • Prehransko dopolnilo s krilovim oljem ter vitamini in minerali
  • Vir EPA in DHA za normalno delovanje srca
  • Edinstveno 100% olje antarktičnega krila z nenasičenimi omega-3 maščobnimi kislinami, fosfolipidi in astaksantinom
  • 4-krat boljša biorazpoložljivost omega-3 maščobnih kislin
  • Maksimalna biorazpoložljivost in absorpcija magnezija ter železa
  • Klinično dokazani učinki
  • Neto količina: 3 x 60 kapsul = 111,69 g

Original price was: 89.79€.Current price is: 80.81€.

Končna cena:
Cena na kos:

Opis

Človeško srce

Srce je eden izmed najpomembnejših organov, saj skozi žile poganja kri po telesu. Je votel mišični organ, sestavljen iz leve in desne polovice. Osnovno delovanje srca je utripanje, ki kri bogato s kisikom črpa v celotno telo in tako zagotavlja oskrbo notranjih organov, mišičevja ter možganov s kisikom in drugimi življenjsko pomembnimi snovmi. Celotna količina krvi v telesu se v približno eni minuti prečrpa skozi arterijski in venski krvni obtok. Ker je dobro delovanje srca zelo pomembno za naš organizem, je ključno, da dobro skrbimo za to najdejavnejšo mišico in ji zagotovimo vsa potrebna hranila.

 

Učinek CardioVasca® plus

CardioVasc® plus prehransko dopolnilo s krilovim oljem ter vitamini in minerali vsebuje kombinacijo hranil, ki podpirajo dobro delovanje srca. Visokokakovostno olje antarktičnega krila ima za razliko od običajnega ribjega olja 4-krat boljšo biorazpoložljivost nenasičenih omega-3 maščobnih kislin. Krilovemu olju so dodani še koencim Q10, vitamin B6, vitamin B12, organski magnezij, železo v obliki kelata, cink in selen. Dodan magnezij ima visoko biorazpoložljivost kar omogoča optimalno absorpcijo magnezija. Železov bisglicinat ima v primerjavi z železovim sulfatom 70 do 75% boljšo absorpcijo in 4-krat večjo biorazpoložljivost.

Antarktični kril

Antarktični kril Euphausia superba je kozici podobna vrsta rakca, ki v ogromnih količinah tvori velik del živalskega planktona ledenih morij Antarktike. Ocenjuje se, da gre za eno najpogostejših in najuspešnejših bitij na planetu, saj maso tega živalskega planktona ocenjujejo na 500 milijonov ton. Odrasel antarktični kril je velik do 6 cm, ima rdečkasto rjave lise in lahko živi do deset let. Antarktični kril zaužije drobne celice fitoplanktona, česar ne zmore nobena druga žival z tako velikostjo. To lahko doseže z načinom hranjenja, ki ga imenujemo “filter feeding”, pri čemer uporabi zelo razvite sprednje noge, ki tvorijo učinkovito filtrirno napravo. Šest torakopodov (nog, pritrjenih na prsni koš) ustvari “košaro za hranjenje”, ki jo uporabi za zbiranje fitoplanktona iz vode.

Krilovo olje je naravna kombinacija štirih ključnih sestavin: omega-3 nenasičeni maščobni kislini EPA in DHA, fosfolipidi, holin ter astaksantin. Fosfolipidi pomagajo omega-3 maščobnim kislinam, da se integrirajo v celične membrane, holin je bistvenega pomena, ker ga je v zadostni količini težko vnesti v telo z običajno prehrano, astaksantin pa je poznan kot naravni antioksidant. Več o krilovem olju si lahko preberete tukaj.

Nenasičene omega-3 maščobne kisline

Omega-3 je skupno ime za skupino dolgoverižnih, večkrat nenasičenih maščobnih kislin, ki so pomembne za naše zdravje in normalno delovanje organizma, saj so med drugim vključene v procese celičnih membran in protivnetne procese. Omega-3 maščobne kisline so pomemben sestavni del membran, ki obkrožajo vsako celico v telesu. Zadosten vnos EPA in DHA dokazano podpira zdravje srca.

Sodobna človeška prehrana je zelo bogata z rastlinskimi maščobami, ki so sicer bolj zdrave od živalskih z vidika manjše vsebnosti nasičenih maščob, a so sestavljene predvsem iz omega-6 maščobnih kislin. Običajno razmerje zaužitih omega-6 in omega-3 maščobnih kislin v razvitem svetu je močno v prid omega-6, priporoča pa se ravno obratno razmerje 5:1. Zato je zelo pomembno, da pazimo tudi na zadosten vnos omega-3 maščobnih kislin in tako zmanjšamo previskoko razmerje med omega-6 in omega-3.

Astaksantin

Astaksantin spada v skupino ksantofilnih karotenoidov (v maščobi topni pigmenti), ki ga najdemo predvsem v morju, kjer daje oranžno-rožnato barvo številnim morskim vrstam. Njegova struktura je zelo podobna ostalim karotenoidom, kot so beta-karoten, zeaksantin in lutein, s katerimi si deli tudi mnoge podobne presnovne in fiziološke funkcije. Nekatere razlike v kemijski strukturi pa kljub temu utemeljujejo tudi njegove lastnosti, ki ga razlikujejo od ostalih karotenoidov, to sta visoka antioksidativna aktivnost in bolj polaren značaj kot pri ostalih karotenoidih. Astaksantin se v telesu pretvori v vitamin A.

Koencim Q10

Koencim Q10 je vitaminom sorodna, življenjsko pomembna učinkovina prisotna v vseh živih organizmih. Ima poseben pomen, saj sodeluje v procesu nastajanja celične energije, pri varovanju organizma pred prostimi radikali, stabilizira celične membrane in je pomeben prenašalec signalov v celicah. V živih bitjih nastaja od rojstva do smrti, vendar se njegova količina s starostjo znatno zmanjšuje. Ker se pri odraslem človeku tvori vedno manj omenjenega koencima, je pomembno da ga v telo vnesemo v zadostni količini s hrano. Pomanjkanje koencima Q10 se lahko kaže kot splošna utrujenost, pomanjkanje energije, bolečina v mišicah, apatija in podobno.

Magnezij v obliki kelata

Magnezij je esencialen mineral za človeka, ki se v velikih količinah nahaja v telesu odrasle osebe. Kot kofaktor sodeluje v mnogih procesih, ki so vključeni v delovanje srca, mišic in živčnega sistema, sintezo beljakovin, ohranjanje zdravih kosti ter normalno psihološko delovanje. Pomanjkanje magnezija lahko povzroči številne zaplete, kot so motnje v srčnem delovanju, povišan krvni tlak, mišični krči, pomanjkanje apetita, neravnovesje elektrolitov in povečano tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni, kapi ter povišanega krvenga tlaka. V izdelku CardioVasc® plus je uporabljen magnezij v obliki bisglicinata, kar zagotavlja optimalno biorazpoložljivost magnezija. Le-ta omogoča veliko boljšo absorpcijo magnezija v primerjavi z magnezijevimi solmi, saj se magnezijev kelat absorbira v telo neposredno, brez potrebe po predhodni cepitvi strukture.

 

Železo v obliki kelata

Železo je za telo esencialen element. Ima veliko pomembnih vlog v organizmu saj sodeluje pri prenosu in hrambi kisika ter kot kofaktor pri metabolizmu nekaterih hranil. CardioVasc® plus vsebuje posebno organsko obliko železa; železov bisglicinat oz. kelat aminokisline glicin. Železov bisglicinat ima za razliko od običajnega železa ali železovega sulfata 4-krat večjo biorazpoložljivost in omogoča 70 do 75% boljšo absorpcijo samega železa. Železov bisglicinat ima majhne in stabilne molekule, ki so brez ionskega naboja, zato je ta struktura odporna na hidrolizo tekom prebave in omogoča učinkovitejšo ter dolgotrajnejšo absorpcijo. Ta oblika železa ne povzroča nobenih stranskih učinkov.

Cink

Cink je za človeka nujno potreben element, saj je prisoten v vseh telesnih tkivih in tekočinah. Pomemben je za nevrološke funkcije, reproduktivne funkcije, celjenje ran, normalno delovanje imunskega sistema in normalno rast ter razvoj organizma. Do pomanjkanja cinka pride običajno zaradi prenizkega vnosa, povečanih potreb ali slabe absorpcije. Pojavijo se lahko zmanjšan apetit, slabši imunski odziv, zaostajanje v rasti, kožne razjede, izguba las in diareja.

Selen

Selen je esencialen element, ki se v narvai nahaja v organskih in anorganskih oblikah. Pomemben je zato, ker je vključen v selenobeljakovine, ki imajo pomembno vlogo pri reprodukciji, ščitničnih hormonih, nastanku DNK ter ščitijo celice pred oksidativnimi poškodbami in okužbami. Pomanjkanje selena lahko vodi v srčno odpoved, ledvične bolezni, tveganjem za nastanek nekaterih oblik raka, aterosklerozo, zmanjšano delovanje imunskega sistema ter več virusnih okužb.

 

Vitamin B6

Vitamin B6 ali piridoksin predstavlja 6 med sabo kemijsko podobnih snovi z enako biološko sestavo. Vitamin B6 je topen v vodi in v telesu sodeluje v več kot 100 reakcijah ter ima osrednjo funkcijo pri metabolizmu aminokislin, uravnavanju hormonov in mnogih drugih. Pomanjkanje vitamina B6 lahko povzroči anemijo, možganske nepravilnosti, epileptične napade, depresijo, zmedenost in dermatitis.

Vitamin B12

Vitamin B12 ali kobalamin je poseben vitamin, ki ima vgrajen mikroelement kobalt in sodeluje pri številnih procesih v telesu kot kofaktor. Zelo pomemben je za normalno delovanje živčnega sistema in normalo psihološko delovanje, ima vlogo pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter sodeluje pri presnovi hranil, sintezi DNK in presnovi homocisteina. Pomanjkanje vitamina B12 je zelo pogosto pri veganih in vegetarijancih ter se kaže kot utrujenost, oslabljenost, zaprtje, izguba apetita, depresija, slabši spomin, megaloblastna anemija in okvare živčnega sistema.

 

Izbrane sestavine

CardioVasc® plus vsebuje ključne sestavine za podporo normalnega delovanja srca. EPA in DHA (omega-3 maščobni kislini) prispevata k normalnemu delovanju srca. Magnezij prispeva k normalni sintezi proteinov, ravnovesju elektrolitov in normalnemu energijskemu metabolizmu. Železo prispeva k normalnemu prenosu kisika v telesu, k normalnemu energijskemu metabolizmu in k zmajšani utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin B6 prispeva k normalni tvorbi rdečih krvnih celic. Vitamin B12 prispeva k sproščanju energije pri presnovi in ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk. Selen in cink prispevata k zaščiti telesnih celičnih sestavin pred oksidativnimi poškodbami.

Sestavine 2 kapsuli% PDV*
krilovo olje500 mg **
– fosfolipidi280 mg **
– omega-3 maščobne kisline135 mg **
– EPA75 mg **
– DHA35 mg **
– astaksantin42,5 µg**
magnezij36 mg 9,6
koencim Q10 30 mg **
železo 5 mg35,8
cink 5 mg50
vitamin B64,2 mg300
selen20 µg36,4
vitamin B12 9 µg 360

Sestavine: llipidni izvlecek morskih rakcev antarktičnega krila (Euphausia superba); magnezijev bisglicinat; sončnicno olje; emulgator: sojin lecitin; koencim Q10, železov bisglicinat; s selenom obogaten kvas; vitamin B12 (cianokobalamin); stabilizator: silicijev dioksid; cinkov oksid; vitamin B6 (piridoksin hidroklorid).
Ovojnina kapsule je izdelana iz rastlinske hidroksipropil metilceluloze (HPMC) in titanovega dioksida (barvilo).

Priporočeno odmerjanje in način uporabe: 2 kapsuli dnevno, najbolje ob zajtrku.

Opozorila: priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna.
V primeru nosečnosti, dojenja, preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.
Izdelek lahko vsebuje sledi morskih beljakovin, glutena, soje in sulfitov.

Način shranjevanja: izdelek hranite v suhem in temnem prostoru, v originalni embalaži, pri temperaturi nižji od 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje makimalne kakovosti so kaplusle pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od kapsul v plastenki, preprečuje stik kapsul s kisikom vse do trenutka odrtja posamezne kapsule.