Medicinalis+ Arthronal® 3 kos

  • Prehransko dopolnilo s kompleksom 11 aktivnih sestavin.
  • Vir vitamina C, vitamina D, cinka in mangana za pomoč pri boljši mobilnosti
  • Farmacevtsko optimizirana sestava 11 aktivnih sestavin
  • Z učinkovinami za normalno tvorbo kolagena in vezivnega tkiva, ohranjanje zdravih kosti ter normalno absorpcijo kalcija in fosforja
  • Neto količina: 90 kapsul = 208,11 g

Original price was: 89.70€.Current price is: 80.73€.

Končna cena:
Cena na kos:

Opis

Učinek Arthronala®

Arthronal® prehransko dopolnilo s kompleksom 11 aktivnih sestavin ima pomembne sestavine za normalno tvorbo kolagena, vezivnega tkiva in delovanje kosti. Vsebuje kompleks enajstih izbranih sestavin v visokih odmerkih s sinergijskim delovanjem: MSM, glukozamin, plodove drevesa Terminalia chebula, hondroitin sulfat, hialuronska kislina, folna kislina, vitamin D, vitamin C, baker, mangan in cink.

Metil sulfonil metan

Metil sulfonil metan (MSM), poznan tudi kot sulfon, je organska oblika žvepla. Žveplo je za kalcijem in fosforjem tretji najpogosteje zastopani mineral v telesu. Prisoten je v vseh tkivih kot sestavni del vezivnega tkiva, približno pol ga najdemo v mišicah, koži in kosteh. Žveplo je pomembna sestavina pri tvorbi kolagena, elastina, hrustanca in keratina. Skrbi za prožnost mišic, moč in njihovo krepitev, za kosti, sklepe in notranje membrane. Zaradi mnogih pozitivnih učinkov, ta mineral pogosto imenujejo kar ‘mineral lepote‘.

V naravi je MSM prinoten v svežem sadju, zeleni zelenjavi in nekaterih algah. Proces nastajanja se začne v oceanih z razgradnjo fitoplanktona.

Glukozamin

Glukozamin je aminosladkor, ki se nahaja v skoraj vseh telesnih tkivih človeka. Je najosnovnejši gradnik v biosintezi številnih snovi, ki so tesno povezane s strukturo in funkcijo sklepov. Primer teh gradnikov je beljakovina kolagen. Zato je največji delež glukozamina v vezivnem tkivu in hrustancu. Glukozamin v telesu nastaja iz glukoze in aminokisline glutamin. Najdemo pa ga tudi v naravi v skeletu žuželk, rakov in lupinarjev ter celičnih stenah gliv, kjer je sestavni del strukture hitina, ki je polimer N-acetilglukozamina. Glukozamin ima v našem telesu zaščitno vlogo saj preprečuje obrabo hrustanca in spodbudi njegovo proizvodnjo, hkrati pa povečuje tudi gibljivost sklepov. Tako ostanejo naše kosti močne in zdrave ter sklepi mladostni in gibljivi.

 

Hondroitin sulfat

Hondroitin sulfat je pomemben gradnik hrustanca in sklepne sinovijalne tekočine ter sodeluje pri nastajanju številnih drugih snovi, ki so tesno povezane s strukturo in funkcijo sklepov. Pomemben je za zaščito pred stiskanjem in obrabo. Dodaten vnos hondroitin sulfata v telo omili porušeno razmerje med nastajanjem in razgradnjo proteoglikanov in stimulira nastajanje novih gradnikov sklepnega hrustanca.

Listnato drevo

Tropsko listnato drevo Terminalia chebula se nahaja na področju Južne Azije in spada v družino Combretaceae. Plodovi tega drevesa se že dolgo uporabljajo v tradicionalni medicini Indije in Irana ter veljajo za zelo učinkovite. Drevo zraste v višino do 30 m in ima premer debla 1 m ter značilno črno in razpokano lubje. Plodovi drevesa so rumene do rjave barve, jajčaste oblike in dolgi približno 3 cm. Vsebujejo različne koristne učinkovine, kot so tanin, β-sitosterol, antrakinon in olje, ki vsebuje predvsem estre palmitinske, oleinske in linolne kisline.

Terminalia chebula ima močan protivnetni učinek in tako lajša artritis oz. kronično vnetje sklepov, hkrati pa deluje tudi antioksidativno.

Hialuronska kislina

S starostjo se viskoznost tekočine v telesu manjša, zato je zelo pogosto, da imajo starejše osebe težave z gibljivostjo sklepov. V našem telesu se proizvaja naravno “mazivo” imenovano glukozaminoglikan. Ta pomembna snov je bolj znana kot hialuronska kislina, ki je nujno potrebna za normalno delovanje sklepov.

Hialuronska kislina se v organizmu nahaja v sklepni maži, steklovini in hrustančevini ter zaradi svojih elastoviskoznih značilnosti preprečuje propadanje hrustanca.

Folna kislina ali vitamin B9

Folat predstavlja več različnih podobnih snovi z aktivnostjo folne kisline in je zelo pomemben za normalno delovanje mnogih bioloških procesov v telesu. Vključen je v sintezo aminokislin, delitev celic, nastajanje krvi, presnovo homocisteina in je pomemben za normalno psihološko delovanje, normalno delovanje imunskega sistema ter zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti. Pomanjkanje folata je pogosto pri otrocih in ženskah v rodni dobi ter povzroča megaloblastno anemijo in nepravilen razvoj zarodka.

Vitamin C

Vitamin C ali askorbinska kislina ima zelo pomembno vlogo v telesu človeškega organizma. Sodeluje v procesu tvorbe kolagena, ki potreben za normalno delovanje kosti, hrustanca, žil, dlesni, kože in zob ter sodeluje pri imunskem sistemu. Pomembno pa je tudi njegovo antioksidativno delovanje, saj ščiti strukture v telesu pred oksidativnim stresom. Pomanjkanje vitamina C se kaže v moteni tvori kolagena, kar se izraža kot motnje rasti in slabša tvorba kosti, lahko pa tudi kot nagnjenja do krvavitev v koži, sluznicah, mišičevju in notranjih organih.

 

Vitamin D

Pomanjkanje vitamina D je zdravstveni problem v svetu in tudi v Sloveniji. Nezadosten vnos vitamina D se pojavlja predvsem pozimi, saj je izpostavljenost sončni svetlobi veliko manjša kot poleti in čez vse leto pri osebah, ki se veliko zadržujejo v zaprtih prostorih. Je pomemben za ohranjanje kognitivnega delovanja v starosti. Prispeva k delovanju mišic in imunskega sistema.

 

Baker

Baker je pomemben mikroelement, ki se v telesu ne more tvoriti sam, zato ga je potrebno zaužiti s hrano. Baker sodeluje v številnih fizioloških funkcijah v telesu in je pomemben za rast, zdravje kosti, nastanek elastičnih in vezivnih tkiv, imunsko obrambo organizma, dozorevanje krvničk, presnovo železa, holesterola in glukoze, delovanje živčnega sistema, obarvanost kože in las ter zaščito celic pred oksidativnim stresom.

Mangan

Mangan je esencialno mikrohranilo, ki deluje kot kofaktor v številnih encimskih reakcijah in je pomemben za normalno presnovo makrohranil. Vključen je v številne procese v telesu, potreben je za normaleno rast kosti, obnovo hrustanca, imunski odziv, regulacijo krvnega sladkorja, reprodukcijo, prebavo, obenem pa sodeluje pri obrambi proti oksidacijskemu stresu.

Cink

Cink je za človeka nujno potreben element, saj je prisoten v vseh telesnih tkivih in tekočinah. Pomemben je za nevrološke funkcije, reproduktivne funkcije, celjenje ran, normalno delovanje imunskega sistema in normalno rast ter razvoj organizma. Do pomanjkanja cinka pride običajno zaradi prenizkega vnosa, povečanih potreb ali slabe absorpcije. Pojavijo se lahko zmanjšan apetit, slabši imunski odziv, zaostajanje v rasti, kožne razjede, izguba las in diareja.

 

Izbrane sestavine

Arthronal® vsebuje izbrane nestavine, ki imajo pozitiven učinek na dobro delovanje sklepov in kosti. Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca. Vitamin D ima vlogo pri ohranjanju zdravih kosti. Baker ima vlogo pri nastajanju vezivnega tkiva. Mangan prispeva k ohranjanju zdravih kosti in ima vlogo pri nastajanju vezivnega tkiva. Cink prispeva k ohranjanju zdravih kosti.

 

Sestavine3 kapsule% PDV*6 kapsul% PDV*
metil sulfonil metan (MSM) 750 mg**1500 mg**
glukozamin250 mg **500 mg**
standardiziran izvleček Terminalia chebula (sadje)250 mg **500 mg**
hondroitin natrijev sulfat125 mg **250 mg**
vitamin C 50 mg63100 mg125
hialuronska kislina17 mg ** 35 mg **
cink5 mg 5010 mg 100
mangan1 mg502 mg100
baker500 µg 50 1000 µg100
folna kislina200 µg 100400 µg 200
vitamin D5 µg100 10 µg 200

* priporočen dnevni vnos
** PDV ni določen

Sestavine: metilsulfonilmetan; D-glukozamin hidroklorid; standardiziran izvleček Terminalia chebula (sadje); sredstvi proti sprijemanju: dikalcijev fosfat, mikrokristalna celuloza; hondroitin natrijev sulfat; vitamin C (L-askorbinska kislina); sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin; stabilizator: hidroksipropil metil celuloza; hialuronska kislina (natrijeva sol); sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid; manganov sulfat; vitamin D (holekalciferol); bakrov sulfat; folna kislina (pteroilmonoglutamat).
Ovojnina kapsule je izdelana iz rastlinske hidroksipropil metilceluloze (HPMC) in titanovega dioksida (barvilo).

Priporočeno odmerjanje in način uporabe: prvih 4-6 tednov priporočamo udarni odmerek 2 kapsul, 3-krat na dan. Nato priporočamo vzdrževalni odmerek 3 kapsul dnevno.

Opozorila: priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna.
V primeru nosečnosti, dojenja, preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.
Tega izdelka naj ne uživajo dojenčki, otroci in mladostniki mlajši od 18 let.
Priporočamo previdnost v primeru astme.

Način shranjevanja: izdelek hranite v suhem in temnem prostoru, v originalni embalaži, pri temperaturi nižji od 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje makimalne kakovosti so kaplusle pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od kapsul v plastenki, preprečuje stik kapsul s kisikom vse do trenutka odrtja posamezne kapsule.