Antinol za pse kapsule za sklepe

Antinol za pse kapsule za sklepe

 • Za pse z osteoartritisom
 • Naravni patentiran kompleks brez stranskih učinkov
 • Učinek dokazan v več kot 35 študijah na živalih in več kot 50 študijah na ljudeh
 • Pakiranje: 30 kapsul
Končna cena:
Cena na kos:

100% varen nakup

Izdelek visoke kakovosti

Trajnostno pridelano

Brez stranskih učinkov

Igriv pes

Zakaj izbrati Antinol za pse?

100% garancija

Dokazana 90% uspešnost

Naravni viri

Veterinarsko odobreno

Kaj vsebuje Antinol za pse?

Antinol je trenutno edini dodatek k prehrani v Sloveniji, ki vsebuje učinkovino PCSO-524.

Gre se za patentirani lipidni koncentrat zelenoustih školjk – edini naravni izvor edinstvene kombinacije 92 nenasičenih maščobnih kislin, vključno z ETA in OTA.

Zaradi edinstvene in izjemno široke kombinacije maščobnih kislin je olje teh školjk kar 350-krat močnejše od ribjih olj.

Školjke, ki jih za to uporabljamo so trajnostno pridelane ter olje iz njih estrahiramo že dve uri po žetvi v vrhunskem predelovalnem objektu, da bi zagotovili ohranjanje polne moči učinkovine.

S posebno tehnologijo zaščitimo aktivne sestavine in poskrbimo, da kapsule Antinola vsebujejo le olje vrhunske kakovosti.

V podporo tej vrhunski učinkovini smo v Antinol za pse dodali le še 4 sestavine: glicerin, olivno olje, želatino za ovoj kapsule ter vitamin E.

Še pomembneje pa je, da Antinol ne vsebuje barvil, toksinov ali kakršnihkoli nepotrebnih dodatkov.

Prav tako NE vsebuje prahu ali “ekstrakta” mesa školjk – le čisto in izjemno koncentrirano olje.

Antinol – Brazilski terier

Kakšne spremembe se zgodijo pri psu, ko jemlje Antinol?

Zakaj je Antinol za pse vodilni prehranski dodatek za težave v sklepih?

#1 Podprt z več kot 80 študij in priporočan pri veterinarjih

Žalostna resnica je, da so farmacevtska podjetja v veliki večini postala marketinška podjetja. Novi prehranski dodatki se na trgu pojavljajo kot gobe po dežju in pomembno se je zavedati, da je večina teh izdelkov izjemno vprašljive kakovosti in izvora.

Ravno zaradi tega smo tako ponosni, da sta Antinol za pse in njegova učinkovina temeljito klinično preizkušena in je njegova učinkovitost dokazana v kar 90% primerov.

Prav tako je v manj kot letu prepričal tudi slovensko stroko – številni veterinarji ga priporočajo v svojih klinikah in z veseljem govorijo o njem in čudovitem napredku, ki ga dosegajo njihovi pacienti s pomočjo tega pravega malega morskega čudeža.

#2 Edinstvena in izjemno močna učinkovina, ki ji v naravi ni para

Učinkovina PCSO-524® je edistvena zato, ker se meso školjke pred ekstrakcijo maščobnih kislin stabilizira, da se prepreči oksidacija.

Brez tega postopka maščobne kisline oksidirajo in postanejo terapevtsko neuporabne. To je tisto, kar razlikuje PCSO-524® in Antinol za pse od drugih izdelkov iz školjk.

Vsebuje pet glavnih razredov lipidov: sterolne estre, trigliceride, proste maščobne kisline, sterole in polarne lipide.

Vsebuje tudi več vrst esencialnih maščobnih kislin, ki so mešanice nasičenih, enkrat nenasičenih in večkrat nenasičenih maščobnih kislin.

Zaradi vsega tega je kar 20-krat močnejši od prahu školjk in 175-krat močnejši od lososovega olja, ki se ponavadi uporablja za podobne namene.

#3 Pridelan trajnostno in iz najčistejših voda na svetu

Zelenoustne školjke, ki jih uporabljamo za proizvodnjo Antinola, so trajnostno pridelane v Novi Zelandiji.

Zaradi njihovih zdravilnih moči so bile pravzaprav na robu izumrtja, a ker so se Novozelandčani zavedali njihove vrednosti, so takrat nastopila stroga pravila, zakoni in regulacije, s katerimi so kontrolirali njihovo uporabo in poskrbeli za ohranjanje vrste.

Rastejo le ob določenih delih obale, v enih od najčistejših voda na svetu, kar nam zagotavlja izdelek odlične kakovosti in brez posledic onesnaževanja, za razliko od večine ribjih olj na trgu, ki so pogosto nesledljivega izvora.

Kdaj veterinarji priporočajo Antinol za pse?

Antinol je prehranski dodatek, ki se priporoča tako za kurativo kot za preventivo bodočih težav s sklepi.

#1 Antinol kot rešitev za težave s sklepi

Največje in najbolj očitne učinke bodo seveda opazili tisti, ki se že spopadajo s kakšnim od naslednjih težav:

 • Kuža vstaja in spreminja položaje bolj počasi in na “neroden” način,
  se ne more namestiti udobno – ne spi na navadnih mestih, se prestavlja iz prostora v prostor,
 • stopnice in skok v avto ali na kavč so kar naenkrat postali izziv,
 • izogiba se spolzkih površin kot so ploščice in parketi, ker mu drsi in se spotika,
 • več časa spi, počiva in je na splošno bolj pasiven,
 • ni več tako igriv in potrebuje malo spodbude za tek in aktivnosti,
 • šepa, njegova hoja je toga, njegovo gibanje postane nenavadno…
Iris Selan lastnica veterinarske klinike Tristokosmatih priporoča Antinol

…to so vse znaki, da kuža doživlja bolečine in slabšo mobilnost zaradi kakšne poškodbe ali bolezenskega stanja, kot je naprimer osteoartritis (OA). OA je precej huda in neozdravljiva bolezen, ki se med psi pojavlja vedno pogosteje in prej ali kasneje prizadane vsakega četrtega psa.

Ob sumu na OA je obisk veterinarja nujen. Le-ta vam bo, glede na stanje psa, priporočal primerno kombinacijo zdravil in dodatkov, med katerimi bo tudi Antinol…

Iz prve roke lahko potrdim, da Antinol lajša bolečine in blaži vnetje v sklepih – brez stranskih učinkov.

Z njegovo pomočjo smo dejansko zmanjšali potrebe po invazivnih kirurških posegih zaradi težav s sklepi v moji lastni ordinaciji.

Prav tako opažam, da njegovi uporabniki potrebujejo bistveno manj nesteroidnih protivnetnih zdravil, kar je seveda odlično, saj to pomeni manj možnosti za neželene stranske učinke.

Začelo se je tako, da sem ga testno dajala svojem psu Nacetu, in ga od takrat z veseljem priporočam vsem svojim pacientom s težavami v sklepih, saj sem se na lastne oči prepričala, da gre dejansko za odličen in izjemno kakovosten prehranski dodatek, kot ga še nismo imeli na trgu.

Še več – blagodejno vpliva tudi na želodec, kakovost dlake in kognitivne sposobnosti psa.

-Dr. vet.med Iris Selan, direktorica klinike Tristokosmatih

Z leti prihaja do težav s sklepi, raznih artritisov in nalaganja kalcinatov v sklepih. To povzroči slabo mobilnost sklepov in seveda k temu sodi tudi bolečina.

Zato priznam, da sem zelo vesel, da sem odkril Antinol in ga lahko priporočam svojim pacientom.

Prvič moram reči, da je po mojem mnenju zelo zelo učinkovit, popolnoma nenevaren, nima nobenih neželenih stranskih učinkov, ima pa neverjeten učinek na lokomocijo živali. Tudi lastniki po določenem času prav ne morejo verjeti, da se situacija tako popravi.

Pa še nekaj – ob uporabi Antinola za pse z bolečinami se poraba nesteroidnih protivnetnih zdravil bistveno zmanjša, kar je zelo dobro, saj vsi vemo, da imajo ta zdravila stranske učinke na prebavo in druge sisteme ter jih ni priporočljivo uporabljati pogosto.

-Dr. vet.med Emil Senčar, direktor Veterinarske bolnice Ptuj

Emil Senčar direktor Veterinarske bolnice Ptuj

#2 Antinol kot preventiva

Veterinarji priporočajo jemanje Antinola ne glede na to, koliko je tvoj pes star in ne glede na to, ali je športni, delovni ali “kavč pes”.

Težave je vedno bolje preprečiti, kot reševati kasneje in seveda je modro kužkom prihraniti bolečine in stres, če le lahko.

Z Antinolom za pse lahko poskrbite, da kuža ohrani veselje do gibanja in odlično mobilnost tudi v starih letih in številni uporabniki sporočajo, da se psom leta sploh ne poznajo.

Seveda ne moremo obljubiti nemogoče in zagotoviti, da bo pes popolnoma zdrav do konca življenja, ampak veterinarji potrjujejo, da vaš trud ne bo zaman:

“Seveda pri svoji živali ne čakamo na probleme in potem začnemo s samo terapijo. Veliko bolje je, da začnemo z dodajanjem prej, ker je s tem učinek veliko boljši.

Sklepi ne bodo okvarjeni, žival ne bo imela toliko bolečin in poškodb, zato vedno svetujemo, da je boljša preventiva, kot kurativa.

To velja še posebej za pse, ki imajo potencial, da bo prišlo do problemov.

Recimo starejši psi, psi ki čakajo neko operacijo in psi, ki imajo genske predispozicije za probleme s sklepi (večje pasme, aktivni psi, še rastoči mladiči).

V takem primeru je izjemno pomembno, da začnemo z dodajanjem že preden pride do problemov.”

-Dr. vet.med. Marjan Kastelic, direktor Veterinarske ambulante Buba

Marjan Kastelic direktor Veterinarske ambulante Buba
Zagotovilo 100% garancije na nakup, vrnemo denar

60 dnevna 100% garancija na zadovoljstvo

Ker v Antinol 100% verjamemo, si želimo vsakemu novemu uporabniku privoščiti testno obdobje, med katerim ga ima priložnost preizkusiti in se na lastne oči prepričati v njegove učinke.

Zato vsakemu kupcu zagotavljamo 60 dnevno 100% garancijo na zadovoljstvo, saj je 60 dni dovolj, da Antinol pokaže svoje najmočnejše in najbolj očitne učinke.

V malo verjetnem primeru, da Antinol v tem času psu ne pomaga in z njim niste zadovoljni (kljub redni in pravilni uporabi), pa nam to brez problema sporočite preko E-maila in brez vprašanj vam bomo vrnili poln znesek nakupa.

Znanost in tehnologija, katerim se lahko zahvalimo za Antinol

Pomembno dejstvo je, da učinkovina za Antinolovim delovanjem ni nastala zaradi Antinola samega. Začeli so jo razvijati iz nekoliko drugačnih razlogov.
V 60. letih je NASA za svoje astronaute iskala hrano, ki ne bo le hranljiva tamveč tudi zdravilna in koristna na druge načine.

Najbolj so jih zanimale zelenouste školjke. Ravno one naj bi bile razlog za to, da so Maori (prvi prebivalci Nove Zelandije) imeli tako nizko pojavnost vnetnih bolezni (kot npr. osteoartritis, astma, diabetes, IBD…)

Odkrili so namreč, da te školjke vsebujejo popolnoma edinstveno kombinacijo omega-3 maščobnih kislin, ki niso prisotne nikjer drugje v naravi (ne na kopnem, ne v morju) ter so sklepali, da je to verjetno skrivnost za njihovimi zdravilnimi močmi.

Zato so jih v naslednjih desetletjih številni znanstveniki poskusili predelati na skoraj 1001 način.

Vedeli so, da bodo, ko jim uspe, milijonom ljudem pomagali blažiti simptome enih od najpogostejših obolenj na svetu.

A zaman – vsakič znova bi proizvedli čisto nič magičen prah iz školjke, ki ni bil dovolj učinkovit, da bi dejansko bistveno vplival na človeško zdravje.

Po 12 letih intenzivnih raziskav in testov pa jim je v Nemčiji končno uspelo. Predelali so zelenousto školjko v izjemno močno in skoncentrirano olje, ki je ohranilo vsa hranila, učinkovine in zdravilno vrednost.

Nova generacija stabiliziranih maščobnih kislin je bila končno na voljo širši javnosti – in tudi tebi – – pod imenom PCSO-524®.

Zahvaljujoč posebnem procesu predelave ohrani čisto vse svoje učinke in hranilno vrednost, saj se izogne stiku z zrakom, toploto in svetlobo.

Prav tako je zaradi edinstvene in izjemno široke kombinacije maščobnih kislin kar 350-krat močnejše od drugih ribjih olj.

Gre se torej za prehranski dodatek človeške kakovosti, ki je z znamko Antinol postal dostopen tudi živalim in je v zelo kratkem času postal vodilni prehranski dodatek za pse s težavami v sklepih po celem svetu.

Kako se jemlje Antinol?

Pri jemanju Antinola morate biti pozorni na nekaj dejstev:

 1. Odmerjanje Antinola je odvisno od velikosti psa
  Na srečo se gre za čisto preprosto pravilo – za male pse (do 20kg) priporočamo eno kapsulo na dan, med tem ko za velike pse (več kot 20kg) proporočamo jemanje dveh kapsul na dan. Nekateri nimajo težav z okusom in kapsulo pojejo kot priboljšek, če so pa bolj zbirčni, kapsulo lahko prepičite in olje zlijete po hrani ali jo skrijete v nekaj okusnega, kar veste, da kuža rad poje.
 2. Antinol zahteva dvotedenski udarni odmerek
  To je izjemno pomembno, sploh pri psih, ki že imajo težave s sklepi. Prva dva tedna morate psu dajati dvojni odmerek, torej malemu psu dve kapsuli, velikemu pa štiri. Skozi raziskave je bilo ugotovljeno, da na tak način dosežete najhitrejše in najbolj očitne učinke.
 3. Antinol je treba jemati dolgoročno
  Antinol za pse ni zdravilo – deluje, dokler ga kuža jemlje, ko pa prenehate, se bodo težave verjetno vrnile, saj kužkovo telo porabi zaloge maščobnih kislin, ki se jih vnesli z Antinolom. Zato tako proizvajalci kot veterinarji svetujejo, da Antinol postane sestavni del sklede kužka do konca njegovega življenja.
Vesel pes z vejo v gobcu

Kako hitro bo Antinol začel delovati?

Terapija z Antinolom načeloma traja minimalno 6-12 tednov oziroma doživljenjsko.

Kdaj so rezultati vidno že po dveh do štirih tednih, kdaj pa so opazni šele po dveh ali treh mesecih, sploh če gre za hujše in dlje časa trajajoče težave.

Antinol za pse namreč ni zdravilo in ne deluje tako, kot nesteroidna protivnetna zdravila, ki “primejo” takoj. Izboljšave so postopne in zahtevajo nekaj potrpljenja.

Vsekakor pa je na koncu vredno, saj bo kuža zahvaljujoč Antinolu užival v nebolečem in brezskrbnem gibanju, ne da bi vama bilo treba skrbeti za neželene stranske učinke in nevarnosti na dolgi rok, kot se pogosto zgodi pri protibolečinskih zdravilih, ki so bolj agresivna in sicer delujejo hitro, a za sabo lahko prinesejo cel kup težav s prebavo, jetri in ledvicami.

Več kot 15 tisoč veselih psov v Sloveniji

“Sem redna stranka v trgovini Slonček v Brežicah. Trgovka Meta ima ogromno znanja s področja kinologije. Kadar se pojavi problem pri mojem nemškem ovčarju Aronu mi z nasveti vedno pomaga. Meta mi je priporočila Antinol. Aron je hišni pes, ampak zadnje čase ni mogel več po stopnicah. Po uporabi Antinola me preseneti z obiskom v zgornjih prostorih. Antinol resnično pomaga. Aron je imel tudi veliko zdravil, predpisanih od veterinarja, ki so povzročala kar nekaj problemov. Sedaj sva na hrani iz konzerve in Antinolu. Moj Aron je kot nov.”
Slavka in Aron
“Shiva je začela zelo šepati na desno tačko in seveda smo šle takoj h veterinarju in h ortopedu. Naredili so ji rtg in ortoped je rekel, da se res vidi neko manjše vnetje v sklepu, ki pa domneva, da je to zaradi prebolele borelioze. Dobile smo protibolečinske tablete, nekaj za sklepe (glukozamin) in da to ni nič za operirati. In se vržem v raziskavo, kaj bi ji lahko še pomagalo pri takih vnetjih in potem najdem Antinol. Po udarnih 14h dneh je bila ona čisto vredu dala sem ji tudi stran protibolečinske in sedaj jih sploh ne potrebuje več. Res sem zelo vesela, da ji lahko pomagam na “naraven” način. Definitivno bom pa priporočala vsem, da tudi drugi probajo z Antinolom.”
Tina in Shiva
“Doma imam zlatega prinašalca, ki je star že 14 let. Leta se mu kar poznajo (težje vstajanje/uleganje, težja hoja po stopnicah navzdol, okorna hoja…), zato sem se odločila, da poskusim z Antinol tabletami. Najprej sem mislila, da bova imela težave z jemanjem 4ih tablet na dan, saj obvlada zavračanje le teh, vendar je te brez težav pojedel. Po dobrih 2h tednih, sem prvič opazila, da je njegovo gibanje na sprehodih bolj tekoče, kmalu zatem pa se je izboljšalo tudi njegovo uleganje, saj se ni več “vrgel” na tla, prav tako je kazal več zanimanja za igro z mlajšo psičko. Te tablete bi priporočila vsem, saj se pozitivni učinki pri gibanju vidijo hitro in trajajo ob rednem jemanju.”
Anja in Tobi
“Tudi našemu Kanu zelo pomagajo. Pri 9ih mesecih operiran zaradi displazije komolcev, pri dveh letih še diagnoza degenerativna lumbosakralna stenoza, sledila je operacija hrbtenice. Preizkusili smo vse in še več, vendar je prav po uporabi Antinola naš Kan razigran, razpoložen, mnogo manj poležava in ne kaže znakov bolečine. Redno dobiva Antinol že slabo leto in zagotovo ostajamo vaši odjemalci. Presrečni, hvala.”
Tjaša in Kan
“Sem lastnica Shar pei psičke po imenu Rena in stara je 9 let. Pri 6. letih so ji odkrili artritis, naenkrat ni mogla več vstati, cvilila je od bolečin in tudi pogosto je imela vročino. Odkar sem ji kupila Antinol tablete in jih jemlje zdaj 1.leto, je čist drugačna šarpejka. Lažje hodi, je živahna in nikoli ne menjam teh tablet za nič drugega več. Hvala ker ste naredili to zdravilo, res je čarobno.”
Sabina in Rena
“Naš 17 let star mešanček, ki je praktično že obležal, spet sam vstane in hodi. Po eni škatlici Antinol terapije. Pravkar naročil še eno.”
Karl in Tilk

Pogosta vprašanja

Priporočeno jemanje Antinol® kapsul je odvisno od tega, koliko je težek vaš pes. Manjši pes (z manj kot 20kg) naj jemljejo eno kapsulo na dan, večji (z več kot 20kg) pa dve kapsuli na dan.

Če pes že ima težave (šepa, ga boli, okleva pred stopnicami, ima togo hojo…), potem priporočamo udarni dvojni odmerek prva dva tedna, ker so skozi študije potrdili, da so tako učinki vidni hitreje.

Manjši psi naj bi torej prva dva tedna jemali dve kapsuli dnevno, večji pa štiri in se po tem vrnili na običajen, vzdrževalni odmerek.

Antinol je odličen prehranski dodatek za pse vseh starosti in pasem, od mladočkov do “seniorčkov”.

Primeren je tudi za vse pasme, sploh tiste, za katere vemo, da so nagnjeni k težavam s sklepi, kolki in hrbtenico.

Prav tako ga priporočamo športnim in delovnim psom, kot tudi malo bolj lenim “kavč” psom, saj imajo tudi oni zelo pogosto težave s sklepi.

Antinol načeloma ni primeren za pse, ki so alergični na govedino (ovoj kapsule je narejen iz želatine), kot tudi na pse, ki imajo alergijo na školjke.

Vseeno pa priporočamo, da se glede tega posvetujete z veterinarjem, če vas Antinol resnično zanima in menite, da bi lahko pomagal vašemu psu.

V Antinolu se namreč nahaja tako majhna količina beljakovin školjke, da je možnost za alergijsko reakcijo izjemno majhna.

Ne, Antinol ni zdravilo, osteoartritis pa je pravzaprav degenerativna bolezen, za katero zdravilo sploh ne obstaja.

Torej, bolezni ne bo pozdravil, bo pa omilil simptome in morda na kasnejši čas preložil hujše težave.

Kar 9 od 10 psov s pomočjo Antinola doseže bistvene izboljšave v počutju in gibanju, tako da vseeno sploh ne dvomimo, da pomaga – njegovi učinki so očitni, tako na lokomociji psa, njegovemu raspoloženju kot tudi na kakovosti kože ter dlake.

Pomembno pa je, da se zavedate, da se ne gre za enkratno terapijo, pač pa prehranski dodatek, ki deluje, dokler ga kuža jemlje. Ravno zato smo poskrbeli, da je primeren za dolgotrajno uporabo in ne povzroča nobenih neželenih stranskih učinkov ter nima kontraindikacij z drugimi zdravili in dodatki.

Antinol deluje na drugačen način kot kortikosteroidi. Oboji sicer zavirajo vnetne procese, ampak je uporaba Antinola popolnoma naravna in posledično tudi nima nobenih stranskih učinkov.

Antinol nudi podporo telesu in zagotavlja optimalen vnos PCSO-524®, ki pomembno zavira vnetne procese. Medtem ko kortikosteroidi na telo delujejo bolj invazivno in imajo lahko tudi nekatere kontraindikacije.

Ne, in to dejstvo je IZJEMNO pomembno. Antinol vsebuje le olje iz zelenoustih školjk – ne prah in ne ekstrakt.

Prah zelenouste školjke že v procesu pridelave izgubi večino njegovih najpomembnejših učinkovin, saj je školjka toplotno obdelana, kar kompromitira njen terapevtski učinek. Prav tako začnejo maščobne kisline med postopkom obdelave hitro oksidirati, kar zelo zniža kakovost prahu.

V prahu je tudi zmleto celotno meso školjke, zato ima samo 12% –14% aktivne učinkovine in ga je potrebno zaužiti kar precej, da dosežemo želeni učinek.

V olju pa je aktivne učinkovine kar 96%, saj vsebuje le maščobe školjke in nič drugega – skratka več učinka za manj denarja.

In nenazadnje – protivnetni učinek kapsule, ki vsebuje PCSO-524® je neprimerljivo višji od kapsule s prahom (1 x 50 mg Antinol kapsula je enakovredna 50 x 500 mg kapsul s prahom).

Za doseganje najboljših učinkov priporočamo jemanje vsaj 6 do 12 tednov. Za vzdrževanje zdravstvenega stanja ter preventivo bodočih težav pa svetujemo redno in dolgoročno jemanje – tako kot na primer vitamine jemljete vsak dan, do konca življenja.

Zgornje časovne omejitve (ob vpoštevanju navodil za jemanje) ni – Antinol je popolnoma varen za dolgoročno jemanje in vam ni treba skrbeti za neželene učinke.

Če psu slučajno date preveč Antinola, vam ni treba skrbeti. Do današnjega dne se še ni zgodilo, da bi kakšen pes imel težave zaradi večjih odmerkov.

Še več…v fazi testiranja Antinola so nekateri psi zaužili tudi do 50-krat več kapsul od priporočene dnevne doze – in vseeno niso doživeli nikakršnih negativnih posledic.

Ne, Antinol nima znanih neželenih stranskih učinkov. Lahko ga brez skrbi psu dodajaš tudi dolgoročno in ob drugih zdravilih ter prehranskih dodatkih, saj nima znanih kontraindikacij.

Antinol je primeren za alergike, razen za tiste, ki imajo alergijo na ribe ali školjke. Tudi pri teh pa se lahko glede jemanja Antinola posvetujete z veterinarjem, saj Antinol vsebuje le olje in nič beljakovin školjk, zaradi česar je verjetnost za alergijsko reakcijo zelo majhna.

Ne, oziroma je Antinol neprimerljivo bolj učinkovit in varen, kot ribje olje.

Ribja olja so ponavadi pridobljena iz rib, ki so gojene v kletkah in na onesnaženih področjih.

Zaradi učinkovitosti gojenja se v teh kletkah nahaja ogromno število rib, ta gneča pa pomeni veliko priložnosti za širitev bolezni in zajedalcev. Posledično ribe v takšnih okoljih “tretirajo” z različnimi fungicidi, baktericidi in podobnimi kemikalijami, da bi se izognili okužbam in parazitom.

Proizvajalci morajo to olje potem prečistiti z drugimi, pogosto tudi škodljivimi snovmi, ki jih v postopku predelave ne morejo popolnoma odstraniti.

Za končni izdelek tega procesa ne moremo trditi, da je varen in brez toksinov ali posledic onesnaženja – ki jih tvoj kuža zaužije skupaj z oljem.

Antinol pa se pridobiva iz školjk, ki so gojene v enih od najčistejših voda na svetu, ob le točno določenih in redkih delih novozelandske obale. Postopek predelave je izjemno tehnološko napreden, med njim pa se ne uporablja kakršnihkoli dodatnih sestavin ali kemikalij.

Prav tako se skozi ves postopek prepreči oksidacija – olje, ki se nahaja v Antinolu, v niti enem trenutku ne pride v stik z zrakom ali toploto.

Ribja olja pa v procesu pridelave, zaradi načina hranjenja in embalaže, ki se najpogosteje uporablja pa hitro oksidirajo in izgubijo vso svojo terapevtsko vrednost. Še več, oksidirano olje lahko škodi zdravju, povzroča napihovanje, dodatno vnetje in spahovanje.

Skratka, po tem, ko flaško ribjega olja odprete in zaprete nekajkrat, praktično le še redijo, pomagajo pa bolj malo.

Odličen kazalec tega je TOTOX – kemijska vrednost, s katero se meri svežina olja. Najboljše omega-3 maščobne kisline nosijo TOTOX vrednost 5 ali manj. Antinol ima na primer TOTOX stopnjo 3.

Običajna ribja olja imajo lahko to stopnjo tudi nad 30.