Ekstrakt morskih lipidov za vnetne revmatske težave s sklepi

Izvleček lipidov (Lyprinol®) iz novozelandske školjke Perna canaliculus se je zaradi svojega posebno visokega protivnetnega učinka izkazal za učinkovitega pri zdravljenju vnetnih revmatskih težav s sklepi. Številni bolniki z artritisom aktivirano artrozo v kolenu, kolku, hrbtenici ali drugih sklepih poročajo o znatnem lajšanju bolečin, izboljšani gibljivosti, zmanjšanju otekline in pozitivnem vplivu na zmogljivost in kakovost življenja že po štirih do šestih tednih uporabe. Te pozitivne učinke potrjujejo tudi mednarodne klinične študije. Naturopatinja Andrea Jacobs o svojih izkušnjah z Lyprinolom®, njegovi uporabi in učinkovitosti.

Od kdaj se izvleček školjk (Perna canaliculus) preučuje za naravno zdravljenje vnetnih revmatskih sklepnih bolezni?

Andrea Jacobs: Pred desetletji so opazili, da imajo staroselci Nove Zelandije, Maori, v starosti še vedno zdrave sklepe. To so pripisali zelenousti školjki, ki igra veliko vlogo v prehrani Maorov, ki živijo ob obali.

Leta 1973 so bili prvič pridobljeni deleži v novozelandskih ribogojnicah zelenih klapavic. Nekaj let pozneje, leta 1980, je prva študija pokazala, da je uživanje ekstrakta zelenoustnih školjk pozitivno vplivalo na nekatere oblike artritisa.

Šele pozneje je bilo ugotovljeno, da imajo protivnetni učinek le maščobne kisline v zelenoustnici, in razvili so patent za Lyprinol®.

 

Kaj je značilno za Lyprinol in kako deluje lipidni ekstrakt?

Andrea Jacobs: Novozelandska školjka Perna canaliculus vsebuje posebne, večkrat nenasičene omega-3 maščobne kisline, za katere je značilen posebno visok protivnetni učinek in se sinergično dopolnjujejo.

Posebnost: kombinacija lipidov, ki jih vsebuje, je prisotna le v tej vrsti školjk – poleg dobro znanih omega-3 maščobnih kislin EPA in DHA še eikozatetaenojska kislina (ETA) in oktadekatetraenojska kislina (OTA), ki sta samo najdemo tukaj in ne v drugih morskih sadežih. Prav tako je treba poudariti, da Lyprinol® ni običajen izvleček zelenoustega školjke, temveč vsebuje le učinkovite maščobne kisline v visoko koncentrirani obliki (PCSO-524®). Sposobni so tekmovati s pro-vnetno arahidonsko kislino in jo izpodrivati v telesu. S tem preprečimo razvoj pro-vnetnih sporočilnih snovi in kronična vnetja. In do 300-krat učinkovitejši od ribjega olja.

Ekstrakt lipidov je edini znan učinkovit zaviralec LOX-5/COX-2 naravnega izvora, zaradi česar je ena najučinkovitejših naravnih alternativ za trajno lajšanje bolečega vnetja sklepov. Znatno zmanjšanje vnetja je mogoče doseči že pri majhnih odmerkih 200 mg/dan. Zato je lipidni kompleks v Nemčiji registriran za prehransko uporabo pri vnetnih revmatskih sklepnih težavah. Poleg pozitivnega učinka na bolečine v sklepih Lyprinol® zavira tudi druge vnetne procese v telesu, kot so tisti, ki jih najdemo pri bronhialni astmi ali na splošno opaženi v starosti.

 

Kako dolgo lahko jemljete Lyprinol®?

Andrea Jacobs: Glede na simptome, telesno težo in splošno zdravstveno stanje se Lyprinol® jemlje dovolj dolgo od treh do osmih tednov, da lahko razvije svoj učinek. Dolgotrajno uporabo je torej treba celo zagovarjati.

 

Kakšni stranski učinki se lahko pojavijo?

Andrea Jacobs: Lyprinol® ne vsebuje nobenih konzervansov, ampak poleg protivnetnih maščobnih kislin iz zelenoustnice le olivno olje kot nosilec in naravni vitamin E. Stranskih učinkov torej ni. Izdelek ni le zelo učinkovit, ampak tudi varen in dobro prenaša. Težke kovine in druga onesnaževala se popolnoma odstranijo z ekstrakcijo CO2.It

Lyprinol - zadovoljni uporabniki